HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2017 Perşembe Saat: 10:13

“BEN İCRAAT YAPAN BİR SİYASETÇİYİM”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Oney Flash Fm’de yayınlanan “Haftanın Yorumu” adlı programa katıldı. Başkan Yılmaz programda, Hakan Korkmaz, Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu ve Canik Ünye Gazetec
“BEN İCRAAT YAPAN BİR SİYASETÇİYİM”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Oney Flash Fm’de yayınlanan “Haftanın Yorumu” adlı programa katıldı. Başkan Yılmaz programda, Hakan Korkmaz, Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu ve Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk’ün sorularını cevapladı.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında, “Ben çok konuşan değil, icraat yapan bir siyasetçiyim. Bize göre bir konu konuşulur, hemen ardından sevk ve idare programına alınır ve yapılır. Kamuoyunda ‘Söylüyorsa yapar’ diye bilinen biriyim. Beni bilen de böyle bilir” dedi.

Başkan Enver Yılmaz’ın programda Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla ilgili canlı yayında yaptığı açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şöyle:

ASFALT PROGRAMI DEVAM EDECEK

Biz ilçelerimizde sürdürdüğümüz hizmet seferberliğimizi, ihtiyaçlar doğrultusunda ve önem sırasına göre yapıyoruz. Sadece Ünye ilçe merkezimizde geçtiğimiz yıl 18 milyon TL’lik sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. Yukarı bölgelerde olan ilçelerimizde, özellikle yaz aylarında çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz çünkü Eylül ayından sonra buralarda çalışma sürdürmemiz imkânsız hâle geliyor; ancak Ünye ilçemiz gibi kıyı ilçelerimizde kış aylarında dahi çalışabiliyoruz. Şu an itibarıyla ilçemizin sadece üç mahallesine doğal gaz verildi. Fatsa ve Altınordu ilçelerimizde altyapı çalışmalarıyla birlikte asfalt dökümünü de gerçekleştirdik ancak Ünye ilçemizde doğal gaz çalışmaları nedeniyle elektrik, su, kanalizasyon ve Telekom gibi altyapıyı ilgilendiren yatırımlar da beklemek zorunda kaldı. Dolayısıyla sıcak asfalt çalışmalarımızı da bekletmek zorundayız. Kısacası doğal gazı tamamlamadığımız yerlerde asfalt çalışması yapamayız.

OSB İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Ünye Organize Sanayi Bölgesi, en zor süreci atlatmıştır. Sorunlu olan alan için 2.5 milyon TL yatırarak problemi ortadan kaldırdık. Ordu ilimiz için Ankara’da üç tane OSB talebi var. Bunların içeresinde olan Ünye OSB için bizler üzerimize düşeni yaptık ve şimdi sıra Ankara’daki arkadaşlarımızda olup, ayrılan kaynağı buraya aktarması lazım.

ÇAMLIK PROJESİ 2018’İN SON AYLARINDA HİZMETE GİRECEK

Ünye Çamlık’ta yaklaşık 15 senedir herhangi bir tesis olmayıp, 2016’nın Ocak ayında burası için hazırladığımız projenin ihalesini gerçekleştirdik. 30 yıllığına yap işlet devret modeliyle yaptığımız bu ihalemizin projesinde 2 kır kahvesi, 3 kafe, 1 yöresel market, macera parkı,  10 bungalov ev, otopark alanı,  mesire alanı ve düğün salonu var. Daha sonra bu projemizde yüzme havuzu da olsun istendi. Sözleşmeyi bekleterek yüzme havuzu, hamam, sauna, spor salonları ve bodruma da bir kafe ilave ettik.  Bu nedenle projenin başlangıcı 8-9 ay gibi bir gecikmeye uğradı. Şu anda ise toplam 7 milyon TL’lik yatırımın gerçekleşeceği bir proje hâline geldi. 2018 yılının son aylarında Çamlık Projemiz hizmete alınacaktır.

BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Akılı Bisiklet Projemizin en yoğun uygulandığı Ünye ilçemize bu konuda teşekkür ediyorum. ORMEK’te eğitim gören 16 bin 600 kursiyerimizde yüzde yüz memnuniyet var. Altınordu ilçemizde açtığımız Bilgi Evimize ilk müracaatlarda toplam 600 kursiyerimiz başvurdu ve bu da bizleri oldukça memnun etti. Bilgi Evlerimizi Fatsa ve Ünye ilçelerimizde de açacağız. Bunun için mekân hazırlıklarımız devam ediyor. Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde hizmete açtığımız Kadınlar Plajlarımız da yoğun bir ilgi görüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, 17 noktada sıcak asfalt çalışması yürütüyoruz. 207 yerde farklı yatırımlarımız devam ediyor.

ÇÖP SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

19 ilçemizin 8’inin çöpü Altınordu ilçemizdeki aktarma istasyonuna geliyor, burada ayrıştırılıyor ve kalanı vahşi depolama alanı olarak kullandığımız Fatsa ilçemize gidiyor. İlimiz genelinde 2 tane vahşi depolama alanı var. Fatsa ve çevresinin çöpü Fatsa’daki vahşi depolama alanına, Ünye ve arka bölgelerin çöpü de Akçay’daki vahşi depolama alanına geliyor. 19 ilçemizin 17’sinde çöple ilgili herhangi bir sıkıntımız yok ancak Fatsa ve Ünye ilçelerimizde sorunumuz var. Ordu’muzda toplamda 2 vahşi depolama alanı, 1 ayrıştırma istasyonu ve 1 de düzenli depolama alanımız var. Çevre Bakanlığı onaylı, AB kriterlerine uygun,  ÇED raporları alınmış ve hukuki kriterleri uygun Çaybaşı İlküvez’deki yerimiz ise Orman Bakanlığına ait bir bölge. Biz burada 10 milyon TL’nin üzerinde bir masraf yaparak su sızdırmazlığı, ayrıştırması ve arıtması dâhil hazır bir şekilde bekliyor ancak buraya göndereceğimiz ayrışmış bir çöpümüz yok. Cevizdere’ye Akçay’daki ya da Ünye’deki gibi vahşi depolama alanı yapmıyoruz. Yaklaşık 2 dönümlük alanda, Altınordu ilçemizde olduğu gibi ayrıştırma tesisi yapıyoruz. Burada araçlar çöpünü boşaltıyor ve çöpün ayrıştırılması yapılıyor. İşe yarayanlar Ünye Çimentoya, işe yaramayanlar ise araçlarla Çaybaşı İlküvez’deki düzenli depolama alanına gönderiliyor. Burada 70-80 vatandaşımız çalışacak. Akçay’daki tesis ise bir aktarma istasyonu olup, yaklaşık 40 milyon TL’ye ihalesini yaptık. Buradaki çöpten elektrik üreteceğiz. Üretilen elektriğin gelirinin % 41’i Büyükşehir Belediyemizin, kalanı ise yatırımcı firmanın olacak. Dolayısıyla orada çevreye hiç zarar verilmediği gibi çöpten enerji üretilecek.

S PLAKA KANUNEN BİR ZORUNLULUKTUR

Ünye ilçemiz için ihale ettiğimiz 166 S plakanın bedeli 40 bin TL artı KDV idi. Ödemelerin 4 eşit taksitte yapılacağını açıkladık. Altınordu ilçemizde 70-121 bin TL arasında, Fatsa’mızda da 40 bin TL’den ihale ettik. Altınordu ve Fatsa ilçelerimizde ihaleleri yaptık. Rakamlar konusunda herkes mutabakat içerisinde hareket etti. Ünye’mizin ilimizin en büyük ikinci ilçesi olduğunu söyleyenler, S plakanın bedeliyle ilgili kendilerini Fatsa ile kıyaslamaya başladılar. Bu işi geçmişte yapan bazı gruplar, bu işe karşı çıkıyor. Ünye S plaka ihalesine katılım olmazsa biz, kanunsuz iş yapanlara ceza yazmaya devam edeceğiz. S plaka kanunen bir zorunluluktur.

 

Anahtar Kelimeler : “BEN, İCRAAT, YAPAN, BİR, SİYASETÇİYİM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız