HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Temmuz 2017 Cuma Saat: 07:28

TAŞ OCAĞI ÇÖPLÜK OLDU

Ordu Giresun Havaalanı yapımı için deniz dolgusu malzemesi alınan Divane’deki alana dökülen çöpler mahalleliyi rahatsız ediyor.             Havaalanı için deniz olgusu malzemesi çıkarılan taş ocağı alanına çöp dökülmes
TAŞ OCAĞI ÇÖPLÜK OLDU

Ordu Giresun Havaalanı yapımı için deniz dolgusu malzemesi alınan Divane’deki alana dökülen çöpler mahalleliyi rahatsız ediyor.

            Havaalanı için deniz olgusu malzemesi çıkarılan taş ocağı alanına çöp dökülmesine tepki gösteren Osman Koçak, “Daha önce taşın nakliyesi sırasında çıkan tozlardan bunalmıştık şimdi de çöpten bunalıyoruz.” dedi.

            Mahalle olarak rahatsız olduklarını belirten Osman Koçak, “Bu bölgede yaşayan insanlar taş ocağının çöplük olarak kullanılmasından rahatsızlar. Daha önce de burada yaşayanlar hafriyat kamyonlarının toz yapmasından ve çöplükten gelen kokudan dolayı iki kez yolu keserek eylem yapmışlardı.” dedi.

            Belediye başkanlarıyla görüşüldü

            Koçak yaptığı görüşmeler hakkında da bilgi verdi. “Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı ile görüştüm ama bir sonuç alamadım. Bunun üzerine Altınordu Belediye Başkanı ile görüştüm. Taş ocağı alanına araba lastikleri ve hayvan leşleri atılmış. Bu görüşmeden sonra çöp dökümü durduruldu. Fakat özellikle  çevre çok rahatsız olmakta. Bu konuda hiçbir önlem alınmadı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden inceleme istedim. Dört günde bir gelip ilaçlama yapacaklarını söylediler ama hâlâ gelen yok.”

            Çamaşır asamıyoruz

            Divanelilerin sıkıntısının yalnızca çöp olmadığını vurgulayan Koçak, “Ayrıca hafriyat kamyonları da çevreyi çok rahatsız ediyor. Toz kalkmasın diye yol sulaması yapılıyor ama bazen de ara verildiğinde tozdan çamaşır asılamıyor, pencere açamıyoruz. Sorun bir an öne çözümlenmeli, bu sıcakta tozdan ve kokudan evde oturamıyoruz.” dedi.

            Soruna çözüm bulunmalı

            Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül de, “Yapılan işler için bir planlama düşünmüyorlar. Olumsuzluklara karşı önlem düşünülmemiş. Hâlâ vahşi depolama anlayışı devam ediyor. Halkın sağlığı tehdit ediliyor. İnsanların en huzurlu oldukları evleri ama Divaneliler için evlerinde bulundukları an işkenceye dönüşüyor. Soruna bir an önce çözüm bulunmalı.” dedi.

Anahtar Kelimeler : TAŞ, OCAĞI, ÇÖPLÜK, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız