HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Temmuz 2017 Cuma Saat: 07:33

“12’DEN AŞAĞI OLURSA MAHVOLURUZ”

FINDIK ÜRETİCİSİ ‘FİYAT’ İÇİN AĞZINI AÇTI!
“12’DEN AŞAĞI OLURSA MAHVOLURUZ”

ÖZEL HABER

Ordu’da, 2017-2018 fındık sezonunda açıklanan tahmini rekoltelerinin ardından fiyat beklentisine giren fındık üreticileri, fındık işçiliği fiyatlarının da belirlenmesinin ardından fındık fiyatı konusunda ki beklentilerini dile getirmeye başladılar.

Giresun’dan, Ordu’nun Ünye ilçesine kadar fındık üreticisiyle kamuoyu araştırması yapan gazetemizin ilk tespitlerinde fındık üreticilerinin bu sezonda beklediği ideal fındık fiyatı rakamlarının 14.00 ila 15.00 TL olması yönünde daha çok ağırlık bastı.

Yerli amele fiyatlarının bu sene 90.00 ila 100.00 TL arasında ve daha da aşağı olmayacağına dikkat çeken fındık üreticileri, bu sene yine bir günlük tırpan fiyatının da 150.00 TL’den aşağı olmadığına dikkat çekerek, sezon başından, sezon sonuna kadar yapılan bütün masraflarında göz önünde bulundurularak fındık fiyatlarının belirlenmesi talebinde bulundular.

Fındık üreticileri, bu seneki masrafların yekününün dikkate alındığında ise fındık fiyatının 12.00 TL’den aşağı olması halinde bu sene de mahvolan tarafın kendileri olacağını dile getirerek, hükümetten destek ve fındık alımları konusunda yine yardımcı olmalarını beklediklerini kaydettiler.

Fındık üreticileri, TMO’nun bu yılda fındığa destek vererek fındık alımı yapması gerektiğini ve serbest piyasanın 1.00, 1.50 TL üzerinde fiyat belirleyerek tekelci firmaların önüne geçmesini beklediklerini de sözlerine ekleyerek 12.00 TL’nin altında bir fiyatın kendilerini zarara uğratacaklarını duyurdular. (Haber Şafak DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : “12’DEN, AŞAĞI, OLURSA, MAHVOLURUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız