HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Temmuz 2017 Cumartesi Saat: 10:20

ORDU ‘BAL’ ŞEHRİ

Gıda Tarım İl Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin arı yetiştiricilerinin üretmiş olduğu 105.000 ton bal üretimi ile dünyada ikinci sırada yer aldığını duyurdu.
ORDU ‘BAL’ ŞEHRİ

Gıda Tarım İl Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin arı yetiştiricilerinin üretmiş olduğu 105.000 ton bal üretimi ile dünyada ikinci sırada yer aldığını duyurdu.

Açıklamada, Ordu’nun da Türkiye genelinde birinci olduğu duyurularak şu ifadelere yer verildi; “İlimiz üretmiş olduğu 16.300 ton bal ile ülkemizde birinci sırada yer almaktadır. Bu nedenle arıcılığın ilimiz ve ilimiz üreticileri için ayrı bir önemi vardır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız yayımlamış olduğu "Arıcılık ve İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliğ (Tebliğ no: 2017/20) ve Uygulama Rehberi ile ilimizde arıcılık yatırımlarını destekleme kapsamına almıştır.

Söz konusu uygulama rehberine göre ilimizde arıcılık yatırımları desteklenecek olup, bu kapsamda bal süzme makinesi, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası ve bal sağım çadırı malzemelerine % 60 destekleme yapılacaktır.

Makina, alet ve ekipman için ödenecek hibe desteği 5.000 TL ' yi geçmeyecektir. AKS' ye kayıtlı en az 30 arılı kovana sahip veya arı yetiştiriciliği konusunda eğitim aldığını belgeleyen kişiler destekleme ödemesinden faydalanabileceklerdir. Başvurular 19.07.2017 tarihinde başlayıp, 18.08.2017 tarihinde sona erecektir.

Yatırımcıların hibe başvuru formu (ek 1), nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, AKS belgesi veya arıcılık eğitim belgesi ile bizzat İl Müdürlüğümüze başvuru yapmaları gerekmektedir.” (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, ‘BAL’, ŞEHRİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız