HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Temmuz 2017 Çarşamba Saat: 10:10

İTFAİYEDEN PİKNİKÇİLERE UYARI

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, özellikle yaz aylarında meydana gelen açık alan ve orman yangınları, anız vb. yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler hakkında açıklama
İTFAİYEDEN PİKNİKÇİLERE UYARI

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, özellikle yaz aylarında meydana gelen açık alan ve orman yangınları, anız vb. yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, söndürülmeden yere atılan sigaraların yangına davetiye çıkardığı belirtilerek pikniğe giden vatandaşların işlerinin bitmesiyle birlikte mangal közünü toprağa gömmeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“PİKNİKLERDE YAKILAN MANGALLAR SÖNDÜRÜLEREK KÖZÜ TOPRAĞA GÖMÜLMELİ”

Karadeniz Bölgesi’nde yaz aylarında alan yangınları da artmakta olup, piknik alanları ve ormanlarda olası yangınların ilk sebebi piknik ateşidir. Pikniklerde yakılan mangallar, kontrol edilmediği takdirde yangına sebebiyet vermektedir. Sıcak havaların derecesinin artmasına paralel olarak, bölgemizdeki yangın riski de artmaktadır. Burada vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli nokta piknik alanlarında yakılan mangal ateşidir. Genellikle bu tür zamanlarda açık ateş yakılmaması gerekir. Mangalda yapılan işin bitmesinin ardından kalan kömür ve korlar, toprağa gömülerek piknik alanları terk edilmelidir.

“ANIZ YANGINLARINDA RÜZGÂRIN AYARLANMASI GEREKİYOR”

Anız yangınları, rüzgâr ayarlanmadığı takdirde artacaktır. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızda, tarlaların yakılarak temizlenmesi gerektiği şeklinde bir algı bulunmakta ancak bunun olumsuz yönleri bilimsel olarak açıklanmaktadır. Bu durumun hem toprağa hem de yangın olarak verdiği zararlar ortadadır. Vatandaşlarımız bunu kontrollü olarak yakmak için çaba sarf etmektedir ancak anız yangınları küçük bir rüzgârda kontrolden çıkarak insanların canı ve malını tehdit edebilmektedir.

“YERE ATILAN İZMARİTLER YANGINA SEBEP OLUYOR”

Söndürülmeden yere atılan sigara izmaritleri yangına davetiye çıkarmaktadır. Arabada giderken, yolda yürürken veya herhangi bir yerde söndürülmeden atılan sigara izmaritleri de bir yangın kaynağıdır. Bu tip durumlara vatandaşlarımız, çok ciddi şekilde önem verip dikkat ederse istemediğimiz yangınlarla karşılaşmayız. Bunlar ihmal edildiği takdirde tehlikeli yangınlar oluşmaya devam edecektir. Kısacası ateş yakan herkesin sorumlu davranması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler : İTFAİYEDEN, PİKNİKÇİLERE, UYARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız