HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ağustos 2017 Pazar Saat: 12:26

CAMİLER TEK TİP YAPILACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, özellikle kırsal alanlarda uygulanmak üzere düşük maliyetli ve geleneksel tarzda tek tip cami projeleri hazırlamak için çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, Ordu’nun tüm
CAMİLER TEK TİP YAPILACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, özellikle kırsal alanlarda uygulanmak üzere düşük maliyetli ve geleneksel tarzda tek tip cami projeleri hazırlamak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, Ordu’nun tüm mahallelerinde uygulanabilecek şekilde geleneksel mimariye sahip tek tip cami projesi hazırlayacaklarını belirterek, “Kent estetiğini ön planda tutarak Ordu’muzu model şehir yapma yolunda hızla ilerliyoruz.

Bu kapsamda, mahallelerimizde geleneksel mimariye uygun ve modern tek tip cami projesi uygulamasına geçiyoruz. Maalesef bazı mahallelerimizde çok katlı olmasına rağmen cemaati az olan camilerimiz var. Şimdi bu tür camilerin yerine geleneksel tarzda Selçuklu ve Osmanlı dönemini yansıtan, tek katlı, ahşap dekorasyonlu ve içi kolay ısıtılabilir camiler yapma yönünde karar aldık. 

Bununla ilgili proje hazırlıklarımız devam ediyor. Maliyeti şu an yapılan camilerden daha uygun. Isınması ve korunması daha kolay olan bu camiler, estetik açıdan da daha uygun. Önünde şadırvanı da olan projelerimizi, muhatabı olan kişilere teslim edecek ve halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 BİLİNÇSİZ CAMİ YAPIMININ DA ÖNÜNE GEÇİLECEK

 Camilerin tasarımında geleneksel yapı özelliklerinin ön planda tutulacağına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “İlçe ve mahallerimizde çok ciddi cami yapımı seferberliği var. Bunun israf derecesinde, bilinçsiz ve hesapsız yapılmasının önüne geçeceğiz ve bu kapsamda camilerimizi de tek tip hâle getireceğiz. Bundan sonra camiyle ilgili yapılacak çalışmalarda genel hatlarıyla Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan görsellerimizin kullanılması daha uygun olacaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : CAMİLER, TEK, TİP, YAPILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız