HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ağustos 2017 Perşembe Saat: 12:03

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA HEPİMİZE İŞ DÜŞÜYOR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm anahtar teslim törenine katıldı.  Bakan Özhaseki, konuşmasında kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. 1950’li yıllarda köyden kentlere göçün başladığını belirten Özhasek
“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA HEPİMİZE İŞ DÜŞÜYOR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm anahtar teslim törenine katıldı.

 Bakan Özhaseki, konuşmasında kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. 1950’li yıllarda köyden kentlere göçün başladığını belirten Özhaseki, şehirlerin bu duruma karşı hazırlıksız yakalandığını ve ardından sağlıksız, kimliksiz şehirlerle karşılaşıldığını söyledi.

 Deprem riskine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğine değinen Özhaseki, 2012’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan kentsel dönüşüm yasasının ardından bir süre sonra çıkarılması planlanan yasa ile çalışmaların hızlanacağını açıkladı. Bakan Özhaseki, “Kentsel dönüşüm yasasında hazırlıkları yaptık birkaç misli hıza ulaşmamız lazım.

Bina bazlı dönüşümlere teşvik getiriyoruz ancak esas olan alan bazlı, mahalle bazlı olarak yapılması. Bu şekilde yapıldığında tüm sosyal donatı alanları hesaplanarak yapılıyor. Vatandaş evi tamamlandığında orada yaşamaktan keyif alıyor. Yasa çıktığında bu işi yapan belediyelere sıfır faizli kredi vereceğiz. Bursa genelinde desteğe devam ediyoruz. Asla elimizi buradan çekmeyeceğiz” açıklamalarında bulundu. 

 Bakan Özhaseki, önümüzdeki yılın pilot yıl ilan edileceğini ve tüm Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlanacağını açıkladı. Özhaseki, “Dönüşüm konusunda hepimize iş düşüyor. Belediyelere büyük iş düşüyor. Vatandaşlarla görüşecekler, vatandaşa evlerini yenileyip verecekler. Sonuna kadar destek olacağız. Sıfır faizli krediler açacağız. Ama sizlere de iş düşüyor. Vatandaşlarımız anlayışlılar ancak 8-10 kişi buradan nasıl daha fazla alabilirim diye düşünüyor. Karşı siyasi partililer araya giriyor, yürütmeyi durdurma almaya çalışıyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Kendi kendimize yazık ederiz.

Deprem öldürmüyor, yaptığımız bu sağlıksız binalar öldürüyor. Bu deprem siyasi görüş ayırmıyor. Biz anlaşmayı seven bir milletiz. Yürüyen işe kimse mani olmaya kalkmasın. Tıkanan noktalarda Bakanlık olarak biz devreye giriyoruz. Değerli başkanımızı tebrik ediyorum. Bakanlık olarak Büyükşehir Belediyesi’nin de ilçe belediyelerin de her zaman emrindeyiz” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız