HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Mart 2016 Pazartesi Saat: 09:19

“ANKARA ÇÖKERSE, MAĞDUR MİLLETLER DE ÇÖKER”

Yerli Düşünce Derneği tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış’ konulu konferans düzenlendi.
“ANKARA ÇÖKERSE, MAĞDUR MİLLETLER DE ÇÖKER”

Yerli Düşünce Derneği tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış’ konulu konferans düzenlendi. 

 

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Milletvekilleri Oktay Çanak,  Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve aynı zamanda Ordu Milletvekili Milletvekili Metin Gündoğdu yaptığı açılış konuşmasında, "Ben, yerli ve milli olduğuna inandığım liderlerimiz Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız her zaman bu ülkenin geleceği için çalıştılar. Bizler de buna bir nebze de olsa katkı sunabilirsek ne mutlu bizlere. ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış’ konulu konferansları da bu niyet doğrultusunda gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu. 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı iken öncesi ve sonrasında Ordu’yu 4 kez ziyaret eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya Ordu’ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. 

 

Vali Balkanlıoğlu; “Yerli düşünceye, fikirlere,  anayasaya ve yerli düşünceye sahip yöneticilere çok ihtiyacımız var”

 

Yerli Düşünce Derneği tarafından ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış’ konulu konferansta konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, birleştirici bir çok unsur varken Kürdüm, Lazım, Çerkezim diyerek ayrışma noktalarına gidilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Yerli düşünceye, yerli fikirlere, yerli anayasaya ve yerli düşünceye sahip yöneticilere ülkenin ihtiyacı olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Sanki bütün medeniyeti ve bilgiyi, bütün hukuk mizanını Batı’dan dünyaya yayılmış gibi anlatıyorlar. Halbuki biz biliyoruz ki; İnsanlık aleminde en güzel insan hakları evrensel beyannamesi Peygamber Efendimiz’in Veda Hutbesidir.

Türk Milleti olarak Orta Asya’dan itibaren bir çok devlet kurup medeniyetler geliştirmişiz. Şu anda ülkemizde bu sistemin bünyemize uymamasının sıkıntılarını çekiyoruz.  Toplumsal ayrışmalar yaşanıyor. Halbuki 'Elhamdülillah Hepimizi Müslümanız' diye birleştirici unsurumuz varken, ‘Ben Kürdüm, ben  Lazım, ben Çerkezim’ gibi ayrışma noktaları geliştirilmiş. Bize uymayan kanunlar tercüme edilerek getirilip uygulanmaya konulmuş. Kendi dini inancımız hor görülmüş ve ülkede geriliğin bir simgesi gibi gösterilmeye çalışılmış. Dolayısıyla şöyle bir silkelenip kendimize gelmemiz lazım. Yerli düşünceye, yerli fikirlere, yerli anayasaya ve yerli düşünceye sahip yöneticilere çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.  

 

"Ankara Çökerse, Mağdur Milletler de Çöker" 

 

‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış’ konferansına konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara’nın çökmesi halinde dünyadaki mağdur durumdaki milletlerin de çökeceğini belirtti.

 

Başdanışman Topçu, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısında şehit ve yaralılar bulunduğunu da hatırlatarak, “Şehitlerimize rahmet, gazilerimize inşallah acilen şifalar diliyoruz. Ümmetimize de başsağlığı diliyoruz. Çünkü Ankara çökerse, Somali'de çöker, Ankara çökerse Bağdat'ta çöker, Şam'da çöker. Neticede Ankara dizüstü çöktüğü zaman, hem millet, hem ümmet, hem de dünyadaki mağdur milletler çöker. Rabbim bunun için şehitlerimizin hürmetine Ankara'ya,

Türk milletine, İslam ümmetine güç versin, kuvvet versin" ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında 12 Eylül Anayasasının ‘darbeci, vesayetçi ve oligarşik bürokrasiyi öne çıkaran’ bir anayasa olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Yeni anayasayla birlikte darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen bu anayasadan kurtulmuş olacağız. Yani bu Anayasa Mahkemesi devletin Cumhurbaşkanının davasını iki yıl uzatıp, bir ajanın davasına kırk günde karar veremeyecek. Yani bu yeni anayasa dağda hayvan otlatan kardeşimizi de, devletin en tepe noktasında oturanı da karşısında eşitleyecek. Çünkü bu bir toplum sözleşmesidir" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : “ANKARA, ÇÖKERSE, MAĞDUR, MİLLETLER, DE, ÇÖKER”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız