HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Mart 2016 Salı Saat: 09:31

“ÖĞRETMENE EL KALDIRAN ZİHNİYETİ LANETLİYORUZ”

Altınordu ilçesinde bir okulda öğretmene şiddet uygulanması iddiası nedeniyle Ordu’da ki Eğitim Sendikaları dün okul önünde bir araya gelerek yaptıkları ortak basın açıklamasıyla şiddeti sert ifadelerle kınadılar.
“ÖĞRETMENE EL KALDIRAN ZİHNİYETİ LANETLİYORUZ”

Altınordu ilçesinde bir okulda öğretmene şiddet uygulanması iddiası nedeniyle Ordu’da ki Eğitim Sendikaları dün okul önünde bir araya gelerek yaptıkları ortak basın açıklamasıyla şiddeti sert ifadelerle kınadılar.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Okumuş, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet İncedere, Eğitim-İş Şube Başkanı Gündüz Pala, Anadolu Eğitim-Sen Altınordu Temsilcisi Fuat Çelenk ve Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Murat Baştuğ ile sendika ve temsilciliklerin üyelerinin katıldığı eylemde ortak bir basın açıklaması okundu.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Okumuş tarafından okunan metinde şu ifadeler kaydedildi; “26 Mart Cumartesi günü alçakça bir saldırıya uğrayan arkadaşımıza destek olmak, meslek onurumuza el uzatanlara karşı bir arada olduğumuzu göstermek için buradayız. Üzülerek ifade etmeliyiz ki; şiddet, toplumsal bir sorun olmaya devam etmektir.

Hemen her gün, kadınlara, çocuklara, sağlıkçılara ve öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili haberler basına yansımaktadır. Ülkemizin birçok eğitim kurumunda yaşanan saldırılar hafızalarımızda tazeliğini korurken, şiddet bu sefer Ordu’da karşımıza çıkmıştır.  26 Mart Cumartesi günü, Durugöl İlkokulu’nda değerli öğretmenimiz Cemil Madak ; bir öğrenci velisi tarafından tabanca ile okuldan kaçırılmaya çalışılmış, tabanca kabzası ile darp edilmiş ve alnına silah dayanarak ölümle tehdit edilmiştir. Bu saldırıyı yapanları kınıyor, öğretmene el kaldıran zihniyeti lanetliyoruz.

Öğretmene saldıranlar bilmedir ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir.

“ÖĞRETMENLERİMİZ SALDIRILARA KARŞI SAVUNMASIZ”

Maalesef öğretmenlerimiz bu saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri alınmıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere ve öğrencilere yönelik saldırıların artmasına neden oluyor. Eğitim teknolojisine milyonlarca liralık yatırımlar yapılırken eğitimin en önemli unsurları olan öğretmen ve öğrencilerin güvenliği için herhangi bir bütçe ayrılmıyor. Bu sebeple de yük idareci arkadaşlarımızın ve öğretmenlerimizin omuzlarına bırakılıyor.

Yaşanan bu saldırıların sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetenlerdir. O koltukları yıllardır işgal edenler; öğretmenleri yoksullaştırarak, güvencesiz hale getirerek, etkisizleştirerek, değersizleştirerek, yetkisizleştirerek bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır.

“BAKANLIK GEREĞİNİ YAPMALIDIR”

Alo 147 hattı ile eğitimcilerin iftiralarla şikâyet edilmesinin önünü açan bakanlık, artık öğretmenleri savunmasız ve sahipsiz bırakmaktan derhal vazgeçmelidir. Eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır; yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin haklarını sonuna kadar takip etmeli ve savunmalıdır. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır.

Arkadaşımıza silahla saldıran şahıs adli makamlarca serbest bırakılmıştır. Bu gibi saldırılara caydırıcı cezalar verilmesi için Adalet ile Milli Eğitim Bakanlığı, ceza mevzuatında değişiklikler için teknik çalışma yapma kararı almalı, Meclis Milli Eğitim Komisyonu da yasa çalışmalarına destek vermeli ve hazırlanacak teklif Meclis Başkanlığı’na bir an önce sunulmalıdır.

Eğitim işkolunda örgütlenmiş sendikalar olarak; fedakâr ve cefakâr eğitim emekçilerimizin itibarsızlaştırılmasına, darp edilmesine, aşağılanmasına karşı birlikte mücadele edeceğiz. Eğitimcileri silahla hedef alan cahilliği sınıflarımızda aydınlık nesiller yetiştirerek yeneceğiz; saldırılara ve baskılara boyun eğmeyeceğiz, aydınlık nesiller için ders vermeye devam edeceğiz.”

“ÖĞRETMENLER ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Öte yandan Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Ordu  Şubesi, Altınordu İlçesi Durugöl İlkokulu öğretmenine karşı veli tarafından yapılan şiddeti yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

Durugöl İlkokulu öğretmenine veli tarafından yapılan saldırıyı kınayan Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube başkanı İsmail Çelenk’in açıkklaması ise şu şekilde kaydedildi;  ‘Eğitim-Bir-Sen camiası olarak menfur saldırıyı gerçekleştirecek kadar vicdan yoksunu olan kendini bilmez, hak ettiği cezayı alana kadar konun takipçisi olacağız.

Öğretmenlerin dünyada en kutsal görevlerden birini gerçekleştirmektedir. Çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır” diye konuştu.  Bir eğitimciye saldırmanın bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak olduğuna dikkat çeken Çelenk, “Cehaletin kurbanı olarak seçilmiş öğretmenin; öğrencisinin velisi tarafından saldırıya uğraması bizleri derinden yaralamıştır.

Öğretmenimize saldıranlar bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Aslında içinde şiddet olan bir gelecek hazırlıyorlar. Genç nesillere yanlış çözüm yolları bırakıyorlar. Öğretmene saldıranlar aslında kendilerine saldırıyorlar. Bilmiyorlar ki, öğretmeni vuran şiddet bir gün failini de vuracaktır. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda sevgiye, barışa, anlayışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Üzülüyoruz, çünkü bu vatan çocuklarını eğiten, her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, onların daha iyi bir eğitim almaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, onları hayata hazırlayan bir eğitimcinin saldırıya uğramasını, şiddetle kınıyoruz.

Gerekli tedbirin alınmaması halinde, bu menfur saldırıların ilk olmadığı gibi sonda olmayacağını hatırlatarak, gereğinin yapılması noktasında tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki, öğretmen asla sahipsiz değildir. Öğretmenimize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, her türlü adli ve idari soruşturmanın takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.”  (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)                 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız