HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Eylül 2017 Cuma Saat: 11:21

MALİ İŞLEMLER ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLECEK

 
MALİ İŞLEMLER ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLECEK

 

Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen ve reform niteliğinde olan e-Belge altyapısına sahip yeni devlet muhasebesi yazılımı yıl sonunda uygulamaya geçecek.

 

Devletin mali işlemlerinin kayıt altına alınmasında kullanılan mevcut muhasebe otomasyon sistemlerinin teknolojik altyapısı geliştirilecek ve işlemler artık tamamen elektronik ortamda yürütülecek.

 

Hedeflenen yapı ile bütçe kanunu hazırlıklarının başlamasından kesin hesabın TBMM'de kanunlaşmasına kadar geçen aşamalarda kullanılan otomasyon sistemleri, başta elektronik belge olmak üzere yeni teknolojik imkanlara kavuşturulacak ve mali yönetim sistemimiz için bütünleşik bir bilişim sistemi altyapısı oluşturulacak. Böylece, hali hazırda yetkililerin ıslak imzalı evrakları üzerine kurulu olan kağıda dayalı işlem süreçlerinin neden olduğu olumsuzluklar da bertaraf edilmiş olacak.

 

Dönüşümün ilk aşamasında, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mali süreç ve sistemleri esas alınacak.

 

Maliye Bakanlığı koordinasyonunda ve tüm paydaşların aktif katılımıyla yürütülecek çalışmaların ilk çıktısı yeni muhasebe yazılımı olacak ve 2017 yılı sonunda merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin kullanımına açılacak.

 

2017/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile çalışmaların kapsamının ve detaylarının ortaya konulduğu bu yeni altyapı sayesinde, mali yönetimdeki politika üreticileri ile karar vericilerin ihtiyaç duydukları güncel verilere daha hızlı bir şekilde erişilecek, süreç odaklı kurgulanan harcama ve muhasebe sistemiyle mükerrer iş süreçleri ortadan kaldırılacak ve vatandaşa sunulan hizmetlerin kalitesi ile çeşidi artırılacak. Aynı zamanda, mali işlemlere ilişkin strateji belirlemeden uygulamaya, raporlamadan denetime ve vatandaş odaklı hizmetlere kadar tüm süreçleri tam elektronik yapı ile destekleyecek olan bu yeni projeyle kaynakların daha etkin ve ekonomik kullanımı bakımından önemli bir gelişmeye de imza atılmış olacak.

 

Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen e-Belge altyapısına sahip yeni devlet muhasebe sistemi dört özel bütçeli idare ile bir düzenleyici ve denetleyici kurumda devreye alındı. Yılsonuna kadar merkezi yönetim kapsamındaki tüm idarelerde uygulamaya geçilecek.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız