HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Eylül 2017 Çarşamba Saat: 08:46

Gaziler Günü, törenlerle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Ordu Valiliği tarafından  hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesindeki Atatürk Anıtında yapıldı. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla At
Gaziler Günü, törenlerle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Ordu Valiliği tarafından  hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı   Enver Yılmaz,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma  Komutanı Albay Tolunay Başer, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı,  Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Abdullah Eraslan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, gaziler, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri katıldı.

Burada yapılan törende Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Abdullah Eraslan, Türkiye  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan,  Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Ardından ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıbrıs Gazisi Ömer Özkurt yaptı.
Özkurt, ”19 Eylül tarihi, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür.19 Eylül, tüm gazilerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleştiği bir gündür. Gururla taşıdığımız gazi ünvanı, Atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. Kahraman  gaziler, Gaziler Günü'nüz kutlu olsun. Sizler, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Gaziler gününüzü kutluyorum. Büyük milletlerin en büyük özelliği, vatana fedakarlık yapanlara sahip çıkmasıdır. Bizim görevimiz de budur. Çünkü, gazilik şereftir, onurdur, haysiyettir. Şerefli, onurlu insanlar, vatanı için, bayrağı için, devleti ve dini için fedakarlık yapar. İşte karşınızda onur, şeref abideleri duruyor. Onları alkışlarsanız çok memnun olurum. Ayrıca, bugünün başka bir önemi de, malum olduğu üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimizi ziyaretleridir. Dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, ruhları şad olsun diyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : Gaziler, Günü, törenlerle, kutlandı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız