HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Eylül 2017 Perşembe Saat: 09:46

ORDU’YA 20 TESİS KAZANDIRILIYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 114 milyon lira tutarındaki 29 adet yatırım müjdesi ile Ordu’ya gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu programı kapsamında ilde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Devlet
ORDU’YA 20 TESİS KAZANDIRILIYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 114 milyon lira tutarındaki 29 adet yatırım müjdesi ile Ordu’ya gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu programı kapsamında ilde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 18 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacak.

Ordu’ya 121 Milyon TL’lik 20 Tesis

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Numan Kurtulmuş, 21 Eylül Perşembe günü saat 11.00’da Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Kumru, Korgan, Çağlayan ve Gölköy Kırtaş barajları ile 14 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

İki bakan, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Böylece toplu temel atma merasiminde121 milyon lira yatırım bedelli 20 adet tesisin temeli atılmış olacak.

Ordu’da 8 aileye gelir getirici tür, 7 aileye de Orköy sertifikası verecek olan
Prof. Dr. Eroğlu, ıhlamur, karayemiş, yabani hurma, kızılcık ve fıstık çamı türlerinden oluşan toplam
3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Tesislerle 3,79 Milyon Metreküp Su Depolanacak

Temeli atılacak tesislerle 3,79 milyon metreküp su depolanacak, temeli atılan barajların isale hatları ve arıtma tesisleri tamamlanınca 10,77 milyon metreküp içme suyu temin edilecek, il merkezi, 1 ilçe ve 19 mahalle taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Ordu’da ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.

Ordu’ya Son 4 Yılda 359 Milyon TL’lik 91 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca
28 Şubat 2013, 17 Mayıs 2014 ve 05 Mart 2016 tarihlerinde Ordu’ya verdiği 245 milyon TL’lik 62 müjdeye ilave olarak 114 milyon lira yatırım bedeline sahip 29 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Ordululara toplam 359 milyon TL’lik 91 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında barajlar, taşkın koruma tesisleri, mesire yerleri, bal ormanı, ormancılık çalışmaları ile 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu bulunuyor.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’YA, 20, TESİS, KAZANDIRILIYOR…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız