HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Eylül 2017 Perşembe Saat: 09:46

TIP MİZAHLA ANLATILDI

ODÜ’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek tarafından “Miz
TIP MİZAHLA ANLATILDI

ODÜ’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek tarafından “Mizah Diliyle Tıp Mesleği” konulu konferans gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Şaban Şimşek konferansta hekimlik mesleğinin incelikleri, meslekte yaşanan sorunlar ve bunların çözümüne ilişkin yapılanlar veya yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.  Şimşek, mesleğe yeni başlayan ve henüz meslek eğitimi almakta olan öğrencilere tecrübelerini aktararak tavsiyelerde bulundu. Doktorun, kendini hastasının yerine koyarak onun ruh halini anlamaya çalışmasının, hasta gibi düşünebilmesinin mesleğin püf noktalarından biri olduğunu söyleyen Şimşek, iyi doktor olabilmek için hastanın kültürünün iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Doktorların ve sağlıkçıların hastalar arasında fark gözetmemesi ve ego sahibi olmamaları gerektiğinden bahseden Şimşek, zor bir eğitim sürecinden geçtikten sonra mesleğe adım atan sağlıkçıların sahip oldukları bilgi ve becerilerini doğru şekilde kullanmalarının önemine değinerek tıp mesleğinin ne kadar hassas bir meslek olduğuna dikkat çekti.

Tıp alanında teknolojinin çok önemli olduğunu fakat bunun bir sağlıkçının kişisel yetenekleri olmaksızın yeterli olmayacağını ifade eden Şimşek, teknolojinin uygun olmayan şekillerde, gereksiz kullanımının hem bu teçhizatları yıprattığını hem de kamuoyunu zarara uğrattığını belirtti. Şimşek,  ihtiyaç olmadığı halde çeşitli tetkiklerin hastalara yaptırılarak bundan maddi fayda sağlandığını, bunun sonucunda sağlık alanında elde edilen verilerin de bu hatadan payını aldığını belirterek tıpta rekabetin ilerlemeyi getirdiğini fakat bunun iyi ayarlanmaması durumunda sonuçların kötü olacağını sözlerine ekledi.

Konferansta bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Tıp alanında oldukça bilgi birikimi olan değerli hocamız tıp mesleğinin ilkelerinin neler olduğunu, meslekte yaşanan sorunları mizahi bir dille anlattı. Umarım bu konferanstan hepinizin çok önemli çıkarımları olmuştur. Bugün ilk ders niteliğinde olan bu konferansı vermek için bizleri kırmayıp Üniversitemizde gelen Sayın Prof. Dr. Şaban Şimşek’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Şaban Şimşek’e teşekkür belgesi takdim eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Doktorluk, yüzlerce yıl önce ortaya çıkan, esasen insanlığın var olduğu ve tedaviye ihtiyaç duyduğu dönemlerden günümüze değin varlığını sürdüren insana yaklaşım sanatı; ciddi, manevi ve insani yükümlülüğü içerisinde barındıran bir meslektir. Mesleğin bu denli önemli olmasında insan hayatına doğrudan etki etmeleri, yeni araştırmalar için çalışmalarda bulunmaları ve yaşamlarını tamamen insanlığa adamaları etkilidir. Bu meslekte önemli çalışmalara ve geçmişe sahip olan Şaban Şimşek Hocadan konferans vesilesi ile mesleğin incelikleriyle ilgili çok şey öğrenileceğini düşünmekteyim. Bizi kırmayarak Üniversitemize gelen Prof. Dr. Şaban Şimşek Hoca’mıza teşekkür ederim.” dedi.

Konferans sonrası Prof. Dr. Şaban Şimşek bu yıl Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere kendi yazmış olduğu kitabını hediye etti.

 

Anahtar Kelimeler : TIP, MİZAHLA, ANLATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız