HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Eylül 2017 Salı Saat: 10:25

“FİSKOBİRLİK DEVREYE GİRSİN”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “TMO gibi FKB’nin de hükümet garantörlüğünde acilen devreye sokulması gerektiğini belirterek,  Fiskobirlik’in de devreye sokulması durumunda, piyasa anında kendini toparlayıp fındık fiyat
“FİSKOBİRLİK DEVREYE GİRSİN”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “TMO gibi FKB’nin de hükümet garantörlüğünde acilen devreye sokulması gerektiğini belirterek,  Fiskobirlik’in de devreye sokulması durumunda, piyasa anında kendini toparlayıp fındık fiyatının yükselişe geçeceğini söyledi.

2015 yılında 683 bin ton rekolte varken 13 liradan işlem gören fındık fiyatının bu yıl 675 bin ton rekolte olmasına rağmen 8.50 liradan işlem görmesinin akla mantığa sığmadığını söyleyen Karan, aradaki 4.50 liranın kimin cebine gittiğini sordu.

Serbest piyasada fındık fiyatı devamlı düşerken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından son yapılan açıklamanın hayret verici olduğunu da ifade Eden Karan, şunları söyledi: “Sayın bakanımız ya yanlış bilgilendiriliyor, ya da fındıkta dönen dolaplardan tam anlamıyla haberi yok.

Şu anda serbest piyasada  Giresun kalite tombul fındığın 8.50 Ordu’da ise 7.75 liraya kadar düştüğünü dile getiren Karan, “Sayın bakanımızın açıklamasıyla piyasadaki fındık fiyatı birbiriyle uyuşmuyor. Ayrıca sayın bakanımızın ifade etiği gibi üretici şu anda fiyattan hiç de memnun değil, üretici maliyetine, hatta altında fındık satıyor. Kaldı ki, üreticinin fındık stoku da yok. Üreticinin 500 kilo veya bir ton fındığı ya var, ya yok. Onu da yok pahasına satıp, bir derdine deva etmenin peşinde. Stokçuluğu fındık fiyatını düşürüp, üreticinin emeğiyle oynayanlar çok iyi bilir” dedi.

Serbest piyasadaki fiyat kıyımına ‘Dur’ denilebilmesi için, TMO gibi Fiskobirlik’in de hükümet garantörlüğünde acilen devreye sokulması gerektiğine de işaret eden Karan, Fiskobirlik’in de devreye sokulması durumda, piyasanın anında kendini toparlayarak, fındık fiyatının yükselişe geçerek değerini bulacağını da belirtti. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “FİSKOBİRLİK, DEVREYE, GİRSİN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız