HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Eylül 2017 Salı Saat: 10:30

ORDU, AKILLI BİSİKLETİ SEVDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde hizmete sunulan “Akıllı Bisiklet” uygulaması yoğun ilgi görüyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte üyelik sayılarında artış yaşanırk
ORDU, AKILLI BİSİKLETİ SEVDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde hizmete sunulan “Akıllı Bisiklet” uygulaması yoğun ilgi görüyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte üyelik sayılarında artış yaşanırken, toplam üye sayısı da 20 bine yaklaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, proje tamamlandığında toplam 18 istasyonda 144 bisikletin hizmet vereceğini söyleyerek, “Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde hemşerilerimizim hizmetine sunduğumuz ‘Akıllı Bisiklet’ uygulamamız yoğun ilgi görüyor. Altınordu’da 8, Ünye’de 4 ve Fatsa’da 3 istasyon hizmet veriyor. Sahile çıktığımızda her yerde bu bisikletleri görebiliyoruz. Şu anki üye sayımız 20 bine ulaşmış olup, önümüzdeki günlerde bu sayı daha da artacak” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA BİSİKLET YOLLARI YAPILIYOR

Yeni bisiklet yollarının yapılmasıyla birlikte akıllı bisiklete olan ilginin katlanarak artacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Karadeniz'in en güzel sahillerine sahip ilçelerimizde bisiklet ve koşu yolu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Genişliği, zemini ve rengiyle dünya standartlarına uygun, yeni bisiklet yolları yapıyoruz. Bu yollar hizmete girdikçe akıllı bisiklete olan ilgi de katlanarak artacak” diye konuştu.

ALTINORDU AKILLI BİSİKLET PROJESİ

Altınordu ilçesinde 11 adet akıllı bisiklet istasyonu ve engelli şarj istasyonunun yer aldığı proje kapsamında, toplam 88 adet bisiklet ve 143 adet park yeri olacak. Şu anda Durugöl Kapalı Spor Salonu karşısında, Yüksekokul önünde, Otel Denizkızı karşısı, Ordu Kültür Sanat Merkezi karşısı, Mostar Köprüsü ve Ordu Lisesi karşısında, teleferik yanı ve kaykay pisti yanındaki istasyonlar faal durumda olup; limanda, Ordu Üniversitesi önünde ve şadırvanın yanındaki istasyonların ise kurulum çalışması devam ediyor.

ÜNYE AKILLI BİSİKLET PROJESİ

Akıllı Bisiklet uygulaması kapsamında Ünye ilçesindeki 4 adet akıllı bisiklet istasyonunda 32 adet bisiklet ve 52 adet park yeri ile engelli şarj istasyonları bulunuyor. İlçedeki bisiklet istasyonları Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ünye Niksar Kavşağı karşısı, Ünye Çamlık ve Yüksekokul önünde yer alıyor.

FATSA AKILLI BİSİKLET PROJESİ

Fatsa ilçesinde ise Kader Pastanesi karşısı, Fatsa Cumhuriyet Meydanı karşısı ve Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu önünde yer alan 3 adet akıllı bisiklet istasyonunda 24 adet bisiklet ve 42 adet park yeri ile engelli şarj istasyonu bulunuyor.

KULLANMAK İÇİN ELEKTRONİK KARTA İHTİYAÇ OLACAK

Akıllı bisikletleri kiralayabilmek için cep telefonu uygulaması ile istasyonlardan üye olunabileceği gibi elektronik kart da kullanılabilecek. Akıllı bisiklet kiralama istasyonlarından kişisel ve kredi kartı bilgileri girilerek temin edilebilecek olan elektronik karta TL yüklemesi yapılacak. Bisiklet ya da istasyon üzerindeki manyetik alanda, kimlik bilgileriyle oluşturulan elektronik kartı kiralama işlemi gerçekleştirilecek. 30 dakikalık kiralamanın 1 TL olduğu akıllı bisikletlere vatandaşlar, 24 saatlik kullanım için 48 TL ödeme yapacak. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, AKILLI, BİSİKLETİ, SEVDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız