HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Eylül 2017 Cuma Saat: 08:58

ORDU’YA YENİ MEYDAN

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesine yeni bir kent meydanı, konser ve fuar alanı ile otopark kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu projeler ile her geçen gün büyüyen ve gelişen Ordu’da artan nüfus yoğunluğ
ORDU’YA YENİ MEYDAN

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesine yeni bir kent meydanı, konser ve fuar alanı ile otopark kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu projeler ile her geçen gün büyüyen ve gelişen Ordu’da artan nüfus yoğunluğuna cevap verecek yeni projeler de bir bir hayata geçiyor. Sahilde devam eden tahkimat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Kumsal alana dokunmadan ve mevcut taş dolgu alana çıkmadan bölgemizde tahkimat çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

 KUMSAL ALANA DOKUNULMAYACAK

 Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere şehrimizin en önemli eksiklerinden biri de kent meydanı, fuar ve miting alanı ile otopark. Ordu’muz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. İlimizin nüfusu arttıkça ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımların da bir an önce hizmete sunulması gerekiyor. Altınordu sahili Ayışığı mevkiinde yaptığımız çalışma da bunlardan biri. Taş dolgu olan alanın mevcut durumunu düzenleyip, deniz dalgalarından korunması için tahkimat çalışması yapıyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında, Ordu ilimize yeni bir kent meydanı, konser ve fuar alanı ile otopark kazandırmış olacağız. Burada bir konu çok önemli; tahkimat çalışmaları sırasında kesinlikle kumsal alana dokunmuyor ve taş dolgu alanının dışına çıkmıyoruz” diye konuştu.

 3 YILDA YEŞİL ALANLAR YÜZDE 21 ARTTI

 Ordu’da 3 yılda yeşil alanları yüzde 21 oranında artırdıklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Çevre dostu projeler üretme konusunda hassasiyetimiz, mevcut çevreyi koruma ve güzelleştirme konusunda da özel gayretimiz var. 3 yılda ilimiz genelindeki yeşil alanları yüzde 21 oranında artırıp, 610 bin fidanı toprakla buluşturduk. Ordu’muzun tam merkezinde, denizin hemen kenarında 31 yıl boyunca vahşi depolama alanı olarak kullanılan yere dökülen çöpten kaynaklanan sorunu bir yılda çözmeyi başardık.  Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür! İnsan unutur. Şehrin geçmiş dönemlerde yaşadığı çevre katliamlarını unutmayacak ve unutturmayacağız. Gelecek nesillerimize daha yaşanabilir, modern ve temiz bir kent bırakmak dileğiyle meydan projemiz hayırlı olsun” dedi.

 ANIT ALANI, BÜFE VE OTURMA ALANI, OTOPARK VE YÜRÜYÜŞ YOLU İNŞA EDİLECEK

 Proje kapsamında anıt alanı, büfe ve oturma alanı, otopark ve yürüyüş yolu inşa edilecek. Otopark alanı 2 bin 644 m2den 13 bin 907 m2ye ve araç kapasitesi de 110 araçtan 484 araca çıkarılacak. 342 m uzunluğunda ve 6 m genişliğinde kıyı yürüyüş bandının yanı sıra vatandaşların oturup Karadeniz’in eşsiz manzarasına karşı çaylarını yudumlayabileceği büfe alanı ve oturma alanları da hayata geçirilecek. Projenin ise 45 gün içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’YA, YENİ, MEYDAN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız