HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Eylül 2017 Cuma Saat: 09:28

Düve Alım Desteği Başvuruları Başladı

Ülkemizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin gelişmesine katkıda bulunmak, damızlık ve modern işletmelerin kurulması, yetiştiricilerimizin gelir düzeyinin artırılması ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin sağ
Düve Alım Desteği Başvuruları Başladı

Ülkemizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin gelişmesine katkıda bulunmak, damızlık ve modern işletmelerin kurulması, yetiştiricilerimizin gelir düzeyinin artırılması ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin sağlanması ile birlikte kırsalda istihdamın artırılması amacıyla 26.08.2017 tarihli ve 30166 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde belirtildiği üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilimizin de içinde bulunduğu 30 ilde damızlık gebe düve ve 8-13 aylık boş damızlık dişi sığıralımına % 30 hibe desteği uygulaması başladı.

 

Tebliğin yayım tarihi itibariyle Veteriner Bilgi Sistemi(TÜRKVET)’ne kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30’u hibe olarak verilecek.

 

2017 yılı için başvuruların, 10 Ekim 2017 tarihine kadar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılması gerekmekte.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, 2017 yılı için desteklemeye esas damızlık gebe düve (etçi ve kombine ırklar) birim fiyatı 8.500 TL/baş, 8-13 aylık damızlık boş dişi sığırların (etçi ve kombine ırklar) ise birim fiyatı 5.000 TL/baş olarak belirlendi.

Hayvancılık işletme kapasitesi ile talep edilen hayvan sayısı uyumlu olmak zorundadır. Ayrıca, söz konusu destek kapsamında alınacak düvelerin Simental (Fleckvieh), Kırmızı/Siyah Angus, Hereford, Limuzin (Limousin ), Şarole, Belçika Mavisi ırklarından olması gerekmekte.

 

Düve alımları; Düve Yetiştirici Merkezleri, hastalıktan ari işletmeler, TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) ve Damızlık yetiştirici/üretici örgütleri merkez birliklerinden kendi ortak/üyeleri için temin edilecek.

 

İlimiz hayvancılığının geliştirilmesi açısından son derece önemli olan bu destekleme ödemesinden yararlanmak ve konu hakkında daha geniş bilgi almak isteyen yetiştiricilerin İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

 

Anahtar Kelimeler : Düve, Alım, Desteği, Başvuruları, Başladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız