HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ekim 2017 Pazartesi Saat: 10:19

ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI

Orduda umutlarını 2017 yılı fındık sezonuna bağlayan esnaflar sezon sonunda maalesef umduklarını bulamadıklarını belirttiler. Kurban Bayramı ve akabinde okul sezonunun başlamasının ardından sadece kırtasiye, kitapevleri ve giyim sektör
ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI

Ordu'da umutlarını 2017 yılı fındık sezonuna bağlayan esnaflar sezon sonunda maalesef umduklarını bulamadıklarını belirttiler. Kurban Bayramı ve akabinde okul sezonunun başlamasının ardından sadece kırtasiye, kitapevleri ve giyim sektöründe biraz hareketlenmelerin olduğunu kaydeden esnaflar diğer grupların oldukça zor günler geçirdiklerini dile getirdiler.

Piyasalarda sıcak paranın fazla dönmemesinden de yakınan esnaflar, günün geç saatlerine varıncaya kadar hala siftah dahi yapamadıklarını söyleyerek piyasaya acilen sıcak para girmesi yönünde görüş ortaya koydular.

Esnafa can suyu adı altında hükümetin yeni bir destek sağlaması gerektiğini vurgulayan esnafların, acil müdahale edilmezse yıl sonunda iflas eden veya işlerini daha da küçülten bir esnaf ordusu ile karşı karşıya gelineceğinin endişesini yaşadıkları gözlendi.

Ekim ayından sonra krizin daha da büyüyeceğine dikkat çeken esnaflar; "Bankalar bu sene kimsenin gözünün yaşına bile bakmıyorlar. Söyledikleri sicil afları bile hep fos çıktı. Kredi borcu batağında, faiz batağında ve icralarda artık esnafın dayanacak gücü kalmadı.

Her iki veya üç esnaftan biri ya banka mağduru yada icralık veya icranın eşiğine gelmiş durumda. Bu duruma Ordu'da bütün milletvekilleri, ilgili kurum veya kuruluşlar bir an önce müdahale ederek piyasaya sıcak para girişi sağlamalıdırlar diye düşünüyoruz" dediler.  

Ordu'da yaklaşık 30 bin esnaftan 20 bininin krizle mücadele ettiğini ve AVM'lerinde küçük ve orta ölçekli esnaflara büyük darbe vurduğunu da anımsatan esnaflar, bu konuda da özellikle belediyelerin yeni düzenlemeler yaparak diğer büyükşehirlerde olduğu gibi bu merkezleri şehrin giriş veya çıkış noktalarına doğru kaydırmaları gerektiğini sözlerine ekleyerek ilgililerden bir an önce ciddi adımların atılmasını istediler. (Haber Mehmet KESKİN)

Anahtar Kelimeler : ESNAFIN, DAYANACAK, GÜCÜ, KALMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız