HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2017 Perşembe Saat: 10:43

OTSO, YENİ PAZARLAR ARAYACAK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası proje çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
OTSO, YENİ PAZARLAR ARAYACAK

 

         Ordu Ticaret ve Sanayi Odası proje çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

OTSO geçtiğimiz ay tamamlanan “İş’de Kadınlar Projesi”nden sonra Ekonomi Bakanlığına URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı) kapsamında hazırlanan “Fındık ve Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması” projesine hız verdi.

         OTSO proje ekibi tarafından hazırlanan URGE Projesi Eğitim aşaması tamamlanmış, şimdi de “Yurtdışı pazarlama ve yurtdışı alım heyetlerinin Ordu’da ağırlanması” kapsamında proje ortağı olan “Fındık ve Fındık Mamülleri” sektöründe faaliyet gösteren firmalarla beraber yurt dışı organizasyonuna geçildi.

         Gezi hakkında konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin; “Odamız Proje Ekibi tarafından 2015 yılında “Fındık ve Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç birliğinin Sağlanması” isimli bir Proje Hazırlayarak Ekonomi Bakanlığına URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı) kapsamında sunum gerçekleştirmiş ve projemiz onaylanarak odamız tarafından uygulama faaliyetleri başlatılmıştır” dedi.

         Başkan Şahin; “Söz konusu proje ile Fındık ve Fındık Mamülleri Sektöründe faaliyet gösteren katılımcı firmalarımız arasında bu güne kadar hiç ihracat yapmamış olan firmaların ihracat yapmalarının sağlanması, İhracatçı Firmalarımızın daha çok ihracat gerçekleştirerek ekonomiye daha çok katkıda bulunmalarının sağlanması ile Fındığın hammadde veya yarı mamül olarak kullanımı ve ihracatının yanı sıra Katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretiminin gerçekleştirilmesi projenin ana amacını oluşturmaktadır. Projemizin kullanılabilir toplam bütçesi 8.700.000,00 TL’ dir" diye konuştu.

         Meslek kuruluşu olarak yürüttüğümüz projeden şu aşamada fındık ve mamulleri sektöründe faaliyet gösteren 14 adet firma yararlanmakta olduğunu belirten Başkan Şahin; daha sonra şunları söyledi: “Devam eden proje faaliyetlerinde yurtdışı pazarlama ve yurtdışı alım heyetlerinin ilimiz ağırlanması faaliyetlerine geçilmiş olup fındık ve fındık mamülleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızla proje kapsamında ilk yurt dışı ayağı olan Almanya’ya yeni pazar arayışı ve mamüllerin en güzel şekilde tanıtılması için iş gezisi düzenlenecektir. Gerçekleşecek olan gezi toplamda 4 gece 5 gün olup, bugün itibari ile başlayacaktır. Firmalarımız gerçekleşecek olan iş gezisinde kendi ürettikleri mamülleri tanıtıp, birebir iş görüşme olanağı sağlanacak." (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : OTSO, YENİ, PAZARLAR, ARAYACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız