HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2017 Cuma Saat: 09:13

“ENFLASYON 13 YILIN ZİRVESİNDE"

Emek Partisi Altınordu ilçe kongresini yaparak yeni başkanını seçti. Yeni Başkan Yusuf Kaya, “ İşçilerin, emekçilerin, üretici köylülerin, kamu emekçilerinin yoksulluğunu Orta Vade Programı (OVP) ile daha da fazla artıracak olan AKP H
“ENFLASYON 13 YILIN ZİRVESİNDE"

            Emek Partisi Altınordu ilçe kongresini yaparak yeni başkanını seçti. Yeni Başkan Yusuf Kaya, “ İşçilerin, emekçilerin, üretici köylülerin, kamu emekçilerinin yoksulluğunu Orta Vade Programı (OVP)  ile daha da fazla artıracak olan AKP Hükümetine karşı mücadeleyi yükselteceğiz.” dedi.

            Emek Partisi Altınordu ilçe yönetiminin Metin Aksoy, Yasin Uzun, Hasan Eren ve Yavuz Öner’den oluştuğunu belirten Yusuf Kaya, “TÜİK’in eylül ayı enflasyon verileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.20 arttı. Böylece 13 yılın zirvesini görmüş oldu. Bunun anlamı, emekçiler için yoksulluğun artması demektir.” dedi.

            Enflasyon yetmedi bir de vergi yükü geliyor

            Yusuf Kaya; işçi, memur, emekli ve dar gelirli için hayatın çok daha pahalı olduğunu; bu kesimlerin hayatında büyük yeri olan gıda, ulaşım, sağlık, eğitim gibi harcamalarda enflasyonun yükseldiğini vurgulayarak, “ Enflasyon nedeniyle gelecek yıl memur ve emekliye yapılması planlanan artış çoktan eridi. Savaş politikaları gerekçesiyle OHAL ve KHK’lere güvenerek vergi artışları planlanıyor. Gelir Vergisindeki yüzde 27’lik dilim yüzde 30’a yükseltilmek isteniyor. Bu gerçekleşirse memur ve emeklilerin maaşlarında düşüş olacak. Tepkilerin büyümesi sonrası Motorlu Taşıt Vergisi’ni yüzde 40’tan yüzde 15’lere düşürmeyi düşünürlermiş. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Yüzde on beş vergi artışı zam değil mi? Hükümet OVP ile tüm yükü halkın sırtına yüklerken yerli ve yabancı tekellerin daha fazla kazanmasının yollarını açmak için bahaneler üretiyor.” dedi.

            Herkes görevini yapıyor

            Hükümetin ekonomik ve siyasi politikaların Türkiye ve halkın zararına olduğunun daha net görüldüğünü belirten Kaya, “AKP Milletvekili Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu’nun fındıkla ilgili açıklaması da böyle. Halkın karşısına çıkamayanlar, fındık konusunda bir söz söyleyemezken parti genel kurullarında yaptıkları konuşmalarla da niyetlerini ortaya koydular. İkisi de Hükümet gibi çırpındıkça batıyorlar. Onlar da görevlerini yapıyorlar. Kimden yana olduklarını daha iyi belli ettiler.” dedi.

Anahtar Kelimeler : “ENFLASYON, 13, YILIN, ZİRVESİNDE"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız