HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Ekim 2017 Salı Saat: 10:01

İSTİHDAM İÇİN BECERİ ENGEL TANIMIYOR

  Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında Dezavantajlı Kişilerin Sos
İSTİHDAM İÇİN BECERİ ENGEL TANIMIYOR

 

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı uygulamaya konuldu. 

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmekte olup, Programın Operasyon Faydalanıcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü olduğu da ayrıca kaydedildi.

 

OTSO toplantı salonunda yapılan toplantıdan sonra basınla paylaşılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi; “İstihdam İçin Beceri Engel Tanımıyor projesi,  program kapsamında Ordu Üniversitesi (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) tarafından yürütülmekte olup, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Özürlüler Derneği Genel Merkezi proje ortaklarıdır. Projenin toplam bütçesi 148.787,72 Avro olup, bu tutarın 8.183,32 Avro’luk kısmı Ordu Üniversitesi‘nın eş finansman katkısıdır.

 

Ordu Üniversitesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Ordu Özürlüler Derneği Genel Merkezi ortaklığı ile Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan proje ile 20 çalışabilir engellinin sosyal entegrasyonu ve istihdamına katkıda bulunması ile engellilerin hakları ve sosyal entegrasyonu hususunda Ordu Kamuoyunda farkındalık yaratılması hedeflenmiştir.

 

Kursiyerlerimizin, kurs süresince sigorta işlemleri ile ilgili olarak, Ordu İşkur İl Müdürlüğü’nden de çok yakın ve samimi destek alınmaktadır.

 

Projemiz, bilindiği üzere 1 Kasım 2016 tarihinde başlamış olup, proje kapsamındaki kurslarımız 27 Şubat 2017 tarihinde başlamıştır.

 

Kursiyerlerimize bugüne değin 1.080 saat eğitim verilmiştir ve 23.840,00 € cep harçlığı ödemesi yapılmıştır. Eğitimlerimiz 18 Ekim 2017 tarihinde tamamlanmış olacaktır. Böylelikle kursiyerlerimizin her biri toplamda 1.250 Saat eğitim almış olacaktır.

 

Proje kapsamında, Ordu’da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Engelli vatandaşların topluma entegre ve üretken bireyler olmasında anahtar konulardan biri olan, “Engelli Hakları ve Sosyal Entegrasyonu ile İstihdamı” başlığını taşıyan bir çalıştay düzenliyoruz. 10 Eylül 2017 tarihinde düzenlenecek olan çalıştayımızda, kamuoyunun dikkati engelli vatandaşlarımızın üzerine çekilmek sureti ile engellilerin haklarına duyarlılığın artırılmasına katkı sağlanacaktır.

 

Proje kapsamında verilen eğitimler ile kursiyerlerimiz; El Sanatları Ustası ve Satış Görevlisi Mesleğinde nitelik kazanmışlar, Genel Beceri Eğitimi ve rehberlik/danışmanlık hizmetleri ile özgüvenleri artırılarak, sosyal hayata tutunmaları ve iş hayatı ile sosyal entegrasyon sağlamalarına katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Devam etmek olan Girişimcilik eğitimi ile de KOSGEB desteklerinden yararlanmaya hak kazanacaklardır.

 

Uygulanmakta olan projenin; Genel Hedefi; Ordu ilinde engelli işsizlerin eğitim faaliyetleri ile istihdamına ve sosyal entegrasyonlarına katkıda bulunmaktır.

 

Özel Hedefi; Ordu ilinde, vasıfsız, tercihen lise ve daha düşük öğrenim düzeyine sahip, engellilerin, Genel Beceri, Rehberlik ve Danışmanlık ile Mesleki Eğitim, faaliyetleri sonucunda istihdam edilebilirliğinin artırılmasına; Ordu İşgücü piyasasında engellilere yönelik önyargıların azalmasına; Ordu İlinde, engelli hakları hususunda farkındalık oluşturulmasına; katkıda bulunmaktır” denildi. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : İSTİHDAM, İÇİN, BECERİ, ENGEL, TANIMIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız