HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ekim 2017 Perşembe Saat: 10:32

KARADENİZ’İ ANLATAN 64 FOTOĞRAF

 “Atlas Dergisi Arşivinden Karadeniz” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışında konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bölgemiz ve ülkemizin sayılı sanat galerisini ilimize kazandırmış olmanın
KARADENİZ’İ ANLATAN 64 FOTOĞRAF

 “Atlas Dergisi Arşivinden Karadeniz” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışında konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bölgemiz ve ülkemizin sayılı sanat galerisini ilimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2016 ve 2017 yıllarında Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerimizde farklı temalarda açılan 16 sergiyi toplam 231 bin 450 sanatsever ziyaret etti” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen sergi açılışına Başkan Enver Yılmaz, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Bülent Civelek, OSKİ Genel Müdürü Fatih yürük, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. 

“BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZİN SAYILI SANAT GALERİLERİNDEN BİRİ”

Başkan yılmaz yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinin Ordu ilinin ve Karadeniz’in en önemli sanat galerilerinden biri olduğunun altını çizdi. Konferans, panel, sempozyum, konser, tiyatro ve sergi gibi etkinliklerle bu yıl da vatandaşlarla birlikte dopdolu bir sezon geçireceklerini söyledi. Başkan Enver Yılmaz, “Bilindiği üzere Büyükşehir olmamızın ardından, hayata geçirdiğimiz sanat galerimizde her ay bir sergi açıyoruz. Sanatsal faaliyetlerin kentimizin prestijini daha yüksek seviyelere taşıyacağı bilinciyle yerelde ve ulusalda insanımıza kültürel ve sanatsal anlamda yatırım yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda bölgemiz ve ülkemizin sayılı sanat galerisini ilimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

AÇILAN SERGİLERİ TOPLAM 248 BİN 900 KİŞİ ZİYARET ETTİ

2016 yılı Ocak ayında hizmete giren Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde, 2016 ve 2017 yıllarında farklı temalarda açılan 16 sergiyi toplam 231 bin 450 sanatsever ziyaret etti. 2016 yılı Kasım ayında hizmete giren Fatsa Sanat Galerisinde ise aynı dönemde açılan 8 sergiyi 17 bin 450 sanatseverin ziyaret ettiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, 2017-2018 sezonunda Kasım ayından itibaren açılması planlanan sergileri ise şöyle sıraladı:

- Koç Müzesi Klasik Otomobil Fotoğrafları Sergisi

- Türk İslam Sanatları Karma Sergisi

- “4 Mevsim Ordu” 3. Fotoğraf Sergisi

- Çanakkale Şehitleri Fotoğraf ve Envanter Sergisi

- Gürbüz Doğan Ekşioğlu Resim ve Grafik Tasarım Sergisi

- “Başımıza İcat Çıkar” Proje Yarışması Sergisi

- ORMEK Yıl Sonu Sergisi

- 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisi

- Ordu Büyükşehir Belediyesi Projeleri Sergisi

10 EKİM-9 KASIM 2017 TARİHLERİ ARASINDA ZİYARETE AÇIK OLACAK

“Atlas Dergisi Arşivinden Karadeniz” isimli fotoğraf sergisinin 10 Ekim-9 Kasım 2017 tarihleri arasında ziyarete açık olacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Sergimizde Türkiye’nin önde gelen coğrafya ve keşif dergilerinden olan Atlas dergisinin arşivinden seçilen, Karadeniz Bölgemizin eşsiz güzelliklerinin ölümsüzleştirildiği 64 adet fotoğraf yer alacak” diye konuştu.

 

ALTINORDU İKİNCİ BİR MEYDANA KAVUŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin altyapı yatırımlarında önemli bir yol katettiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, Ayışığı Düğün Salonunun olduğu yerde başlatılan meydan projesi ile de Altınordu ilçesine ikinci bir şehir meydanı kazandırmış olacaklarını belirtti. Başkan Yılmaz açıklamasında, “Ayışığı Düğün Salonunun olduğu yerde başlatılan çalışmalarla birlikte ilimiz büyük bir alana kavuşmuş olacak. Yaklaşık 18 dönümlük bir alan üzerinde, aynı anda 60-70 bin kişinin katılımıyla konser, miting ve kongrenin yapılabileceği bir meydan ortaya çıkacak. Cumhuriyet Meydanı’nın yanı sıra Altınordu’ya ikinci bir şehir meydanı kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARDA HEDEFLEDİĞİMİZ %85 SEVİYESİNE ULAŞTIK

Yapılan hizmetleri milletin takdir ettiğine vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, “Çalışmalarımız boyunca hava koşuları ve işin hassasiyeti noktasında sorunlarla karşılaşabiliriz ancak şunun bilinmesi gerekir ki Altınordu ilçemizde çalışmalar % 85 seviyesine gelmiştir. Kasım ayı itibarıyla artık altyapı ile bir işimiz kalmayacak. 2014 yılında ‘Bu şehri 2018 yılından itibaren göreceksiniz’ demiştik. Yol, su ve kanalizasyon hizmetlerimizde hedeflediğimiz % 85 seviyesine ulaştık. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından gördüğünüz yolları asfalt ile kaplayacağız ve Ordu’muzu yaşanabilir bir şehir hâline getireceğiz. Farkımızı zaten ilimiz ve tüm Türkiye gördü. 2018’den sonra da inşallah tüm dünya fark edecek” dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : KARADENİZ’İ, ANLATAN, 64, FOTOĞRAF

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız