HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ekim 2017 Salı Saat: 09:35

OBB MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz’ın yatırımlarla ilgili gerçekleştirdiği sunumun ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
OBB  MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

 

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz’ın yatırımlarla ilgili gerçekleştirdiği sunumun ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda Başkan Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Bülent Civelek, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, Meclis Üyeleri ve ilgili Daire Başkanları katıldı.

 

 

12-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılan Ordu tanıtım Günleri’ne ilişkin değerlendirme ile konuşmasına başlayan Başkan Yılmaz, “ORDEF’in organizasyonu, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi himayesinde yapılan Ordu Tanıtım Günleri yoğun katılımla gerçekleşti ancak bizlerde bu tür etkinliklerin sivil yapılanma ve resmiyetten uzak olması gerektiği kanaati oluştu. Kültür ve Turizm Bakanımızla da bu fikri paylaştık. Kendisi de bu düşünceye hak verdi. Ordu Tanıtım Günleri’nde format değişikliği yapılması ve yöreselliğin ön plana çıkarılması düşüncesindeyiz” dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin il genelinde sürdürmekte olduğu ve hayata geçireceği projelerle ilgili meclis üyelerine bir sunum yapan Başkan Enver Yılmaz, yatırımların son durumu ile ilgili şu açıklamalara yer verdi:

 

BOZTEPE YOLUNUN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI

 

Yol ve altyapıda yüzde 90 seviyesine geldik. Boztepe yolunun %50’si tamamlandı. Sanat yapıları imalatı devam ediyor. 7 km’lik yolun 4 km’sinde asfalt çalışması tamamlandı. Kalan kısımlarda altyapı çalışması devam ediyor. 3 şeride çıkaracağımız yol, Boztepe ve Ordu turizmi için son derece önemli.

 

KARŞIYAKA SPOR TESİSLERİ 10 GÜN İÇİNDE RESMİ MAÇLARA AÇILACAK

 

Karşıyaka spor tesisleri 10 gün içinde resmi maçlara açılacak. Çimler de geldi. İkisi sentetik, biri çim ve tamamı nizami,  450 araçlık otopark ile birlikte bu alan amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulacak. 2’si sentetik, 2’si toprak, 2’si kapalı olmak üzere 6 tenis kortun da içinde bulunduğu Karşıyaka’daki tesisler, Büyükşehir Ordu’nun yüz akı olacak.

 

ORDU STADI HAZİRAN’DA HİZMETTE

 

20 bin kişilik seyirci kapasiteli Ordu stadında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Haziran ayında stadın hizmete sunulmasıyla 19 Eylül Stadyumu’nu yıkacak ve alanı hiçbir yapılaşma olmadan kent meydanı olarak hizmete sunacağız.

 

RIHTIMDA ÇALIŞMALARIN %97’Sİ TAMAMLANDI

 

İlk adım anıtı ile Rıhtım arasındaki alanda süren sahil düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar %97 seviyesinde tamamlandı. Mevsimin müsaadesi oranınca tahmin ediyorum çalışmalar 10 gün içerisinde tamamlanmış olur

 

Öte yandan AVM projesinde hafriyat taşıma işlemi bitti. 18 ayda tamamlanacağını söylediğimiz proje 15 ay sonra hizmete sunulmuş olacak. Ayışığı meydan projesinde altyapı çalışmaları 1 ay içerisinde tamamlanacak kısa sürede üstyapının da ihalesini gerçekleştirerek şehre yakışan bir meydanı Orduluların hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

Başkan Yılmaz’ın sunumu ardından İhtisas Komisyonlarından gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerden oluşan gündem maddeleri görüşüldü.

 

KAYAK TESİSİ HİZMETE HAZIR

 

Yaklaşık 40 milyon TL’ye mal olan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nin hizmete hazır hale geldiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kayak Federasyonu arasında 4 yılı geçmemek üzere ortak hizmet projesi imzalanması için Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki istedi. Başkan Yılmaz konu hakkında yaptığı açıklamada “Maliyetin 25 milyon liraya yakın kısmı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Tesis şu anda Türkiye’de havalimanına ve denize en yakın kayak tesisi. Bu yönüyle gelecekte büyük ilgi göreceğini umut ettiğimiz tesisin işletmeciliği noktasında Türkiye genelinde de örneklerine bakarak Türkiye Kayak Federasyonu ile işbirliği yapacağız. Ordu ilinin önemli turizm merkezlerinden biri olacağını düşündüğümüz kayak tesisine bundan sonraki süreçte kar küreme aracının da içinde olduğu birçok ekipmanı kısa sürede temin edeceğiz. Bunun için de yaklaşık 4 milyon TL’lik bir harcama gerçekleştireceğiz. Ordu’nun gelişimi ve değişimi devam edecek” dedi.

 

Bu konuşmanın ardından Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi gündem maddesini oylayarak işbirliği protokolünün imzalanması için Başkan Enver Yılmaz’a yetki verdi. Meclis 14 Kasım Saat 14.00’da toplanmak üzere sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : OBB, MECLİSİ, EKİM, AYI, TOPLANTISINI, YAPTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız