HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ekim 2017 Perşembe Saat: 07:50

AK PARTİ’DEN OSB MÜJDESİ

AK PARTİ Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı’dan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında ard arda müjdeli haberler geldi. AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı,
AK PARTİ’DEN OSB MÜJDESİ

AK PARTİ Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı’dan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında ard arda müjdeli haberler geldi.

AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi için 5 Milyon 53 bin TL’nin, Fatsa OSB için ise 8 Milyon TL’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tahsis edildiğini açıkladılar.

Ordu Yatırımcılar İçin Cazibe Merkezi Olacak

 Altınordu Karaağaç mahallesi ile Ulubey’e bağlı Güzelyurt mahallesi arasında yapılacak olan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılacağı alanda yürütülen kamulaştırma işlemleri için kullanılacak 5 Milyon 53 bin TL’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ile yapılan görüşmeler sonucunda Ordu’ya gönderileceğini belirti.

AK Partili Milletvekilleri “Ordu’nun sanayi ve ekonomisine önemli katlı sağlayacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi için bakanlıktan talep edilen paranın tamamı gönderildi. Ordumuzun 2. Organize Sanayi Bölgesi hizmete açıldığında 5 bin kişi için istihdam kapısı olacak. Normalde 5. Bölgede bulunan Ordu’da OSB çatısı altında olan işletmeler 6. Bölge gibi destek alacak. İşletmeler gelir vergisi, SGK payı, stopaj ve KOSGEB nezdinde daha avantajlı bir konumda olacaklar. Bu da Ordumuzu dışardan gelecek yatırımcılar için de cazip kılacak. Tüm Ordu’ya hayırlı olsun.” dedi.


Fatsa’ya 8 Milyon TL

Fatsa’da yapılacak olan OSB için de çalışmaların hızla sürdüğünü belirten AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yapılan görüşme sonrasında, kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere 8 Milyon TL’nin gönderildiğini kaydetti.

 Öte yandan AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 5.53 milyon liralık kaynak aktarımının bu hafta itibarı ile onaylandığı müjdesini verdi.

Milletvekili Taşcı yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Türkiye genelinde 2017 yatırım programına alınan 21 organize sanayi bölgesinden 3’ü olan Ünye Organize Sanayi Bölgesi, Genişletilmiş Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ve Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili gelişmeleri anbean takip ediyoruz.

Eksik olan bazı durumları konu etmek ve işin hızlandırılmasına yönelik adımlar atabilmek için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ile yaptığımız görüşmelerde önemli bir gelişmenin olduğu haberini aldık. Bilhassa Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesindeki kamulaştırma çalışmaları kapsamında önemli miktarda bir nakdin onaylanmasını bekliyorduk.

Sayın Bakanımız yapmış olduğumuz görüşmede, 5.053.687 TL kamulaştırma kredisi talebinin onaylandığı bilgisini verdi. Buna göre, kamulaştırma çalışmaları kapsamında parsel malikleriyle yapılan uzlaşma görüşmeleri neticesinde anlaşmaya varılan şahıslara ödemelerinin yapılabilmesi amacıyla 63 adet parselin 129.498,49 m2’lik büyüklüğündeki kısmı için ve ayrıca 766 m2 bina alanı için toplam 5.053.687 TL kamulaştırma kredisi OSB Yönetimine ödenmiş oldu.”

Organize sanayilerin Ordu ekonomisi ve istihdamın arttırılması için çok önemli yatırımlar olduğunu ifade eden Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, “2017 yatırım programında yer alan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi bin 50 dönüm arazi üzerine kurulacak Ordu ekonomisine güç katacak. Şehir merkezinden 20 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkiinde oluşturulacak Ordu 2. OSB en az 6 bin kişi de istihdam edilecek. Bu sanayi bölgesinin Karadeniz - Akdeniz karayolu üzerinde olması da yarı bir önem arz ediyor. Bu sayede organize sanayi bölgemiz Karadeniz - Akdeniz karayolu ticaretinin önemli bir parçası haline gelmiş olacak.” diyerek sözlerine devam etti.

Sözlerine bu büyük yatırımlar şimdiden Ordumuz için hayırlı uğurlu olsun diyerek devam eden milletvekili Taşcı, yatırımcılar ve müteşebbisler için ilimizi cazibe merkezi haline getirmek maksadıyla var gücümüzle çalışıyoruz hem sanayi bölgelerimiz hem de diğer yatırımlar ile ilgili olarak ilerleyen günlerde daha güzel gelişmeler olmasını bekliyoruz dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : AK, PARTİ’DEN, OSB, MÜJDESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız