HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ekim 2017 Perşembe Saat: 08:44

KIRANLI; “MUHTARLAR MİLLETİN TEMSİLCİSİDİR”

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa Kıranlı, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, muhtarların, milletin temsilcisi, hizmetçisi olduğunu söyledi. Kıranlı
KIRANLI; “MUHTARLAR MİLLETİN TEMSİLCİSİDİR”

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa Kıranlı, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, muhtarların, milletin temsilcisi, hizmetçisi olduğunu söyledi.

Kıranlı, günün anlamına yönelik yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır.

Demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır.

Yerel yönetimlerde, köy ve mahalle tüzel kişiliğinde yönetimin başında bulunan, seçilmiş kişi olan Muhtarlarımız devletin her noktasındaki kurumsal birer temsilcileri olup vatandaşa hizmet yolunda çok önemli bir misyon üstlenmektedirler.

Memleketin kalkınmasında ve insan hayatının her alanında memleketin her taşının altında emeği alın teri olan Üniversite teknik eğitim mezunları Teknikerler olarak Mahalle ve köy muhtarlarının görev ve sorumlulukları ile haklarının da birbirlerini karşılaması gerektiğine ve muhtarlarımızın daha iyi beklentileri hak ettiğine yürekten inanıyorum.

Cumhuriyetimizin kazanımları ve değerlerini özümsemiş aydınlık nesiller yetiştikçe gördük ki demokrasimiz daha da güçleniyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçme ve seçilme hakkı, insanlarımızın huzur ve barış içinde yaşamasının en büyük teminatı olmuştur. Temelleri 1923 atılmış olan ve halen Dünyanın imrendiği örnek aldığı modern bir Türkiye’nin inşasında hiç şüphe yoktur ki halkımızın söz sahibi olması, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunun göstergesidir.

Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekir. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir ki; 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle ile 19 Ekim’in ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasının kabul ve ilan edilmesi, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir.

Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli, illerde valilerimiz, ilçelerde kaymakamlarımız olup, vatandaş nezdindeki belki ilk kapısı muhtarlarımızdır. Muhtarlarımıza ilişkin, özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımınlar için Sayın Cumhurbaşkanımız’a teşekkür ediyoruz.

İnşallah memleketin kalkınmasında ve insan hayatının her alanında memleketin her taşının altında emeği alın teri olan Teknik eğitim almış, ancak hizmet etmelerinin önünde her geçen gün engel konan ve mağdur edilen, aldıkları teknik eğitim hiçe sayılan, teknik adam tanımlaması dışında bırakılan, her mesleğin bir mesleki odası varken sayıları ÜÇ milyona ulaşan teknik eğitim mezunu teknikerlerin mesleki odasının kurulmasına izin verilmemektedir.

Tüm bu haksızlıklara rağmen teknikerler olarak doğduğumuz memleketimizin kalkınması ve gelişmesi için insan hayatının yaşam standartlarının yükselmesi kolaylaşması için çaba göstermeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Allah Ülkemize, memleketimize sağlık sıhhat versin birlik ve beraberlik versin. Bizler sorunlarımız ve çözümlerimiz olarak dosyamızı hazırladık ve gitmediğimiz görüşmediğimiz kapı mevki makam kalmadı. Yalnızca Cumhurbaşkanlığı makamına ulaşamadık. Kimsesizlerin kimsesi, mazlumların mağdur olanların yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımızın İnşallah teknikerlerin yaşadıkları sorunlara da bir çözüm olacağına 7 milyon tekniker ailelerine umut ışık olacağına inanıyoruz.

Muhtarlık hizmetleri, resmi kurumlara ulaşmanın ilk adımı olup vatandaşlarımızla sürekli iç içe olmaktadır. Tarihi çok eskilere dayanan muhtarlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı olması için muhtarlarımızın da müessesine ihtiyacı olmaktadır. Bu vesileyle İlimizde olduğu gibi Ünye’mizde de Muhtarlarımız için sosyal, kültürel ve hizmet amaçlı modern çalışma tesisleri ile bu ihtiyacı karşılayan büyükşehir belediye başkanımız ile Ünye belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Darısı teknik adamların başına diyorum.  İnşallah teknik adamların çalışması ve proje üretmesi için de teknik bir ofis proje evi açılır.

Bu duygu ve düşüncelerimizle; Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın “19 Ekim muhtarlar Günü’nü kutluyoruz.

İlimiz genelinde ki tüm köylerimiz ve mahallelerimizde yaşanan teknik konularda, Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak şahsım olarak da özellikle güvenli, tasarruflu ve doğru enerji kullanımı ile bölgemizin enerji şirketi yüklenicisi olan çalık yedaş yepaş enerji iletimi dağıtımı ile elektrik abone işlemlerinizde karşılaşacağınız sorunların çözümü için değerli muhtarlarımızla diyalog içinde olacağımız vurguluyoruz.  

Görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, tüm muhtarlarımızın  ''Muhtarlar Günü'' nü en içten dileklerimle kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız