HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ekim 2017 Cuma Saat: 09:43

"SEVGİNİN GÜCÜ İLE HERŞEYİ AŞABİLİRİZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz,  Altınordu ilçesi Karacaömer mahallesinde bulunan Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen Kına Gecesi etkinliğine katıldı.
"SEVGİNİN GÜCÜ İLE HERŞEYİ AŞABİLİRİZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz,  Altınordu ilçesi Karacaömer mahallesinde bulunan Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen 'Kına Gecesi' etkinliğine katıldı.

 

Ordu’ya geldiği günden beri fırsat bulduğu her anda Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engellileri ziyaret ederek onları yalnız bırakmayan, düzenlenen her etkinlikte yanlarında yer alan Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, bugün de kına gecesi programına katılarak, mutluluklarına ortak oldu.

 

Düğün gelenekleri içinde yer alan ve gelinin baba evinde kalacağı son gece yapılan "Kına Gecesi'nin canlandırıldığı programda merkezde kalan engelliler, en güzel kıyafetlerini giyerek türküler ve oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlenirken, Bayan Yavuz da zaman zaman oyunlarına eşlik etti.

 

Engelli vatandaşlar, Bayan Yavuz ile birlikte eğlenceli saatler geçirirken söyledikleri türkü ve şarkılarla hem keyifli vakit geçirdiler, hem de davetlileri eğlendirdiler.

 

Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, hüzünlü, yanık bir ezgiyle söylenen  türküler eşliğinde engelli vatandaşların ellerine kınalarını sürdü. Hepsiyle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Bayan Yavuz, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Renkli görüntülere sahne olan 'Kına Gecesi'nde hareketli müzikler eşliğinde dans eden engellilerin mutlulukları yüzlerinden okunurken, kendilerini yalnız bırakmayan ve onlara yanlızlıklarını hissettirmeyerek sevginin en güzelini gösteren Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz’a defalarca sarılarak teşekkürlerini sundular.

 

Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kalan vatandaşlara “onlar benim beyaz meleklerim” diye hitap eden Selda Yavuz, ”Burada kalan engelli vatandaşlarımızı her fırsatta ziyaret  etmeye, düzenledikleri etkinliklerine katılmaya özellikle gayret ediyorum. Daha önce doğum günü etkinliği düzenlemiştik. Bugün de düğünlerimizde önemli yer tutan 'Kına Gecesi'nin canlandırıldığı etkinlikte buluştuk. Küçük bir dokunuş ve şefkat göstermek, sık sık ziyaret etmek  çok önemli” diye konuştu.

 

“Engelli vatandaşlarımızın toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmelerine izin vermemeliyiz” diyen Bayan Yavuz, ”Onları toplumun her kesiminde görmek, üreten bireyler haline getirmek, en önemli görev olmalıdır. Burada kalan engelli vatandaşlarımızın çoğunda yaşama arzusu, mutlu olma, hayata tutunma çabası içinde olduklarını gözlemliyorum. Her geldiğimde onların sevinçlerine, hüzünlerine yaşadıkları tüm duygulara şahit oluyorum. Benim beyaz meleklerimin mutluluğu beni de bir o kadar  mutlu ediyor. Sevginin gücü ile herşeyi aşabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen 'Kına Gecesi' etkinliğinde  Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın eşi Münire Tekintaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Özlem Özkan, Şube Müdür Vekili Gülhatun Şanlı Özkan,Mevlüde-Rıfat Poyraz Engelsiz Yaşam Bakım Merkezi Müdür Vekili Salim Karadeniz hazır bulunurken, Ordulu sanatçı Tuğrul Şan da söylediği türkülerle programda yer aldı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız