HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ekim 2017 Çarşamba Saat: 15:25

EL EMEKLERİ BU ÇARŞIDA

Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplumun farklı kesimlerine hitap edecek yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Altınordu ilçesinde hayata geçirilen, vatandaşların ürettikleri el emeği ürünleri ile organik ürün ve yiyecekleri satarak ai
EL EMEKLERİ BU ÇARŞIDA

Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplumun farklı kesimlerine hitap edecek yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Altınordu ilçesinde hayata geçirilen, vatandaşların ürettikleri el emeği ürünleri ile organik ürün ve yiyecekleri satarak aile bütçesine katkı sunmasını sağlayacak “El Emeği Çarşısı” hizmete girdi.

 

El Emeği Çarşısının açılış törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, İlçe Belediye Başkanları, Protokol Üyeleri, Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Açılış töreninde El Emeği Çarşısı hakkında bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Bu projemiz, seçim döneminde vaat ettiğimiz 52 projeden biriydi. Yıllarca atıl durumda bulunan bu mekânı, kültürel faaliyetler ile nasıl kazandırabileceğimizi düşündük. İlimizde ev hanımlarımızın orijinal el emeği ürünleri olduğunu görünce böyle bir merkezi açalım istedik. Hemşehrilerimiz burada yaklaşık 20 adet stantta, 15 gün boyunca dönüşümlü olacak şekilde el emeği, yöresel ve organik ürünlerini burada sergileyerek satacak. Biz sadece sevk ve idare bölümünde yer alacağız. Özellikle ilçelerimizdeki ORMEK şubelerimizden çok güzel örnekler çıkıyor. Kurs merkezlerimizde eğitim gören kardeşlerimiz de çarşımızda ürünlerini sergileyebilecek. Hiç ücret verilmeden burada satış yapılabilecek. El Emeği Çarşımızın alt katı 110 m2 olup, üst katı ihtiyaçların karşılandığı bir bölüm hâlinde düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, bu tür sosyal ve kültürel çalışmalara imza atmayı sürdürüyoruz. Daha önce sebze pazarlarında satılan ürünler artık burada da satılacak. Katkı sağlayan herkese çek teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Yaptığı konuşmada Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezinin önümüzdeki kış aylarında hizmet vereceğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Kayak Federasyonumuz ile geçtiğimiz günlerde imza töreni düzenledik. Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezimiz, şu anda kullanıma hazır hâlde olup, artık kar yağmasını bekliyoruz. Günde 2 bin ile 2 bin 500 arasında kayakseveri burada ağırlayacağız. Federasyon ile 1+3 yıllık anlaşma imzaladık. Buranın işletmesini bu süre zarfında Kayak Federasyonu yapacak ve tüm sorumluluğu üzerine alacak. Bölgemizin en büyük kayak tesisinin maliyeti toplam 45 milyon TL olup, bu projemizin Büyükşehir olarak 25 milyon TL’sini biz karşıladık” dedi.

 

TÜRKİYE’DE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL OLDUK

 

Altyapı çalışmalarında, Kasım ayı itibarıyla da sezonun bitme aşamasına geldiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “Kasım ayının 17’si itibarıyla altyapı çalışmalarımız tamamen bitecek. Yer altına 200 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yaptık. Birçok projemiz verilen tarihten önce bitiriliyor. Döktüğümüz asfaltların da 25 yıllık garantisi var. Sürdürülen çalışmalarla birlikte Türkiye’de örnek gösterilen bir il olduk. Hemşehrilerimize çalışmalarımız boyunca gösterdikleri sabır için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızda Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

 

El Emeği Çarşısı, Başkan Enver Yılmaz’ın konuşmasının ardından, davetlilerin de katılımıyla yapılan kurdele kesimi ile birlikte hizmete girdi.

Anahtar Kelimeler : EL, EMEKLERİ, BU, ÇARŞIDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız