HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 07:59

FINDIK ORTADOĞUYA ULAŞACAK

  Ordu
FINDIK ORTADOĞUYA ULAŞACAK

 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve URGE kapsamında Almanya ziyareti gerçekleştiren heyet bir araya gelerek gerçekleşen ziyaretin verimliliğini paylaştı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından yazılıp yürütülen Ekonomi Bakanlığına URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı) kapsamında hazırlanan “Fındık ve Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması” projesi kapsamında Almanya ziyareti gerçekleştiren heyet ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu bir araya gelerek gerçekleşen ziyareti değerlendirdi.

Karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda konuşan Servet Şahin; “Oda olarak bu zaman kadar birçok projeye imza attık. Ancak URGE Projesi hem bizim için hem de Ordu için çok değerli bir proje, bu proje sayesinde fındık sektörüne katma değer kazandırma şansımız olacak. Fındık ve fındık mamulleri sektöründe bulunan firmalar bu proje ile birlikte hareket edip, yeni pazar bulma olanağı elde etmiş olacak. Proje tamamlandıktan sonra fındık belki de sadece Avrupa ile sınırlı kalmayarak, Ortadoğu da bulunan ülkelere de ulaşmış olacaktır” dedi.

Son olarak Başkan Şahin; “Projelerin mutlaka bir getirisi vardır. Örneğin geçtiğimiz ay tamamladığımız “İş’de kadınlar Projesi” şimdiden getirisini sağladı ki iki tane büyük firmamız olmakla birlikte 8 tane işletmeci çikolata mutfağı kurarak çikolata yapım işine girerek, fındığı tam mamul halde dış pazara pazarlamaya başlayacak. İnşallah projeler örnek olur da sadece iki firmamız yerine birçok firmamız bu çikolata imalatına girerse otomatikman fındığın katma değeri de artmış olacağını belirtti.

URGE değerlendirme toplantısı karşılıklı bilgi alışverişi ile gerçekleşirken, toplantı amacına ulaştığı gözlemlendi. Firma sahipleri URGE kapsamında gerçekleşen Almanya gezisi ardından birçok firma ile irtibat halinde olduklarını belirtirken, Almanya ziyareti sonrasında eksiklikler göz önünde bulunarak, URGE projesi kapsamında gerçekleşecek diğer ziyaretlerde düzeltilerek daha verimli ziyaretlerin gerçekleşmesi hedeflendi.

Karşılıklı bilgi alışverişinin ardından, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, firma yetkilileri, geçtiğimiz ay kapatılan “İş’de Kadınlar Projesi” kapsamında odaya kazandırılan Butik çikolata mutfağını ziyaret etti. Proje kapsamında odaya kazandırılan butik çikolata mutfağını yerinde inceleyen firma sahiplerinin elde edilen butik çikolatalardan memnun kaldıkları gözlemlendi.

Anahtar Kelimeler : FINDIK, ORTADOĞUYA, ULAŞACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız