HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 08:20

“TAŞ OCAKLARI İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, taş ocağı işletmelerinde yapılan patlatmaların çatlak/mağara sistemini bozduğunu, çökmelerle suyollarını değiştirdiğini, suyun derinlere kaçmasına s
“TAŞ OCAKLARI İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

        

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, taş ocağı işletmelerinde yapılan patlatmaların çatlak/mağara sistemini bozduğunu, çökmelerle suyollarını değiştirdiğini, suyun derinlere kaçmasına sebep olduğunu belirtti. Torun, taşocaklarının insan sağlığını, sürdürülebilir tarım ve hayvancılığı da tehdit ettiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’da faaliyet gösteren taşocaklarını TBMM gündemine taşıdı.

Yerleşim yerlerinin yakınında, tarım ve orman alanlarında faaliyetini sürdüren taş ocağı işletmeciliğinin telafi edilemeyecek zararlara neden olduğunu belirten  Torun, taş ocağı işletmelerinde yapılan patlatmaların çatlak/mağara sistemini bozduğunu, çökmelerle suyollarını değiştirdiğini, suyun derinlere kaçmasına sebep olduğunu belirtti.

 Atık/artık materyallerin düzensiz yığılmasının, bölgedeki arazileri veya dere yataklarını kullanılmaz hale getirdiğini ifade eden Torun, “Yığılan materyallerdeki toz ve kilin, yağış suları ile akarsulara, göl veya denizlere taşındığını, suda kısa sürede çökmediği için balık ölümlerine, bitkilerin fotosentez yapamamasına, vadilerin tahribatına yol açıyor” dedi.

 

 

 

 

Taş ocağındaki faaliyetlerle birlikte ortaya çıkan kil ve tozların taşıdığı kansorejen maddelerin insan sağlığına verdiği zararı da dile getiren Torun, “Patlatmaların deprem etkisi yaratması dolayısıyla yakın yerleşim alanlarındaki konutların yapısını da bozuyor. Taşocaklarının insan sağlığını, sürdürülebilir tarım ve hayvancılığı da tehdit ediyor” diye konuştu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Bakan Albayrak’a yönelttiği sorular şöyle:

Ordu ilinde bulunan taş ocağı sayısı kaçtır? Ordu’da bulunan taş ocaklarının yerleşim yerlerine uzaklıkları nedir? Ruhsat almayı bekleyen kaç taş ocağı işletmesi vardır? İnsan sağlığının, tarım alanlarının, içme suları ve yeraltı su kaynaklarının zarar görmesine sebep olan bu ocakların denetim ve kontrolleri nasıl ve kimler tarafından yapılmaktadır? Faaliyet gösteren taş ocaklarının şartnamelere uygun işletilip işletilmediği hangi sıklıktan denetlenmektedir? Ordu ilinde faaliyet gösteren taşocakları ile ilgili şikayette bulunulmuş mudur? Taş ocaklarının ruhsatlandırılmaları sırasında bölgede bulunan fındık bahçelerinin, tarım arazilerinin, içme sularının korunması için Bakanlığınızın diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte aldığı tedbirler nelerdir? (Ordu Yeni Haber)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız