HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Kasım 2017 Cuma Saat: 08:33

“İDEOLOJİLERİNİZİ SINIFLARA SOKMAYIN!”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu genelinde 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde ortaya çıkan sorunlşara dikkat çekerek okul yöneticileri ve öğretmenlere uyarılarda bulundu.
“İDEOLOJİLERİNİZİ SINIFLARA SOKMAYIN!”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu genelinde 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde ortaya çıkan sorunlşara dikkat çekerek okul yöneticileri ve öğretmenlere uyarılarda bulundu.

Okullarda başta hijyen, güvenli eğitim ve okul servisleri konularında hassasiyetini dile getiren Vali Yavuz, okul idarecileri ve öğretmenlere de ideolojilerini sınıflara sokmamaları yönünde ikazda bulundu.

Eğitimde kalitenin ve başarının artırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenen “Ordu’da Eğitim” konulu konferans yapıldı.  

 

İlkine, Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un konuşmacı olarak katıldığı “Ordu’da Eğitim” konulu konferansın ikincisinin konuşmacısı Ordu Valisi Seddar Yavuz oldu.

 

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan ve il ve ilçe milli eğitim müdürleri, il genelindeki okulların müdürleri ve yöneticilerin katıldığı konferansta, Vali Seddar Yavuz, eğitim camiasına önemli mesajlar verdi.

 

“Eğitim, Stratejik Alandır”

 

Eğitimin, tüm dünyada stratejik bir alan olduğunu dile getiren Vali Seddar Yavuz, “Eğitim, stratejik bir alandır. Özellikle uluslararası rekabeti ve refahı, caydırıcılığı tamamıyla birebir ilgilendiren bir alandır. Eğitimde belirli bir mesafe alan toplumların, diğerlerinden üstün olduğu, dolayısıyla maliyetlerini düşürdüğü ya da tahakküm ettiği bir alandır. Dolayısıyla dünya üzerinde en çok tartışılan konulardan bir tanesi eğitimdir. Sanıldığı gibi sadece Türkiye’de eğitim sistemleri tartışılmıyor. Bütün gelişmiş ülkeler, sabah akşam eğitimde daha nasıl bir değişiklik yaparız da rekabette öne geçeriz, tartışmalarını yürütüyor” dedi.

 

“Eğitimde; Akademik Başarı, Hayat Başarısı ve Değerler Eğitimi Bir Arada Olmalı”

 

Eğitimde, akademik başarı, hayat başarısı ve değerler eğitiminin bir arada olacağı yaklaşımın sergilenmesi gerektiğine değinen Vali Yavuz, “Eğitimden ne bekleriz? Birincisi akademik başarı bekleriz, ikincisi hayat başarısı bekleriz, üçüncüsü değerler eğitimi ile bezenmiş bireyler bekleriz.

 

 Eğer eğitimde bu üç unsuru ortaya koyabiliyorsak, demek ki birçok sorunu çözüyoruz demektir. Dolayısıyla sizlerden beklentimiz, eğitimde bu üç unsurun bir arada olabileceği yaklaşımın sergilenmesidir” diye konuştu. 

 

“Çocuklarımızın Güvenli Bir Ortamda Eğitim-Öğretim Yapmalarını Sağlamalıyız”

 

Çocukların, gençlerin güvenli bir ortamda eğitim-öğretim yapmalarının sağlanması gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz, “En büyük beşeri sermayemiz, çocuklarımız, gençlerimizdir. Dolayısıyla böylesine değerli varlıklarımızın güvenliğinin sağlanması, çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim faaliyetlerinden istifade etmesi fevkalade önemli.

Kendimizden daha kıymetli gördüğümüz çocuklarımızı riske edemeyiz. Fiziki mekanların güvenli olması kadar, çocuklarımızın çevresel faktörlerden de yeterince korunması bizim için fevkalade önemlidir. Okullarımızda güvenlik koordinatörleri belirledik. Her okulda bunun takibinin yapılmasını da önemsiyorum. Bu uygulamanın herkes tarafından biliniyor olması gerekir” şeklinde konuştu.

 

“Okullarımızda Hijyen Sorunu Var”

 

Okul yöneticilerinden, okulların fiziki bakımının yapılmasını, tertip ve düzeninin sağlanmasını, hijyen kurallarının uygulanmasını isteyen Vali Yavuz, “Bazı okullarımızda, fiziki bakım, tertip ve düzen ve hijyen kuralları yönünden sorunlarımız var. Lavabolarında sabunu olmayan okulumuz var. Okul yöneticilerimizden bu konularda hassas olmalarını istiyorum. Ayrıca, kantinlerdeki hijyen kurallarının da sürekli takip edilmesi gerekiyor” dedi.

 

“Rehberlik Hizmetlerinin Standardını Yükseltmeliyiz”

 

Okullarda rehberlik hizmetlerinin standardının yükseltilmesi gerektiğine işaret eden Vali Yavuz, “Özellikle aile içi şiddet, bağımlılık, parçalanmış aileler, şiddete meyilli gençler ve çocuklar, ekonomik yoksulluk içinde bulunan aileler ve çocukları, bizim en fazla üzerinde durmamız gereken hususlardan bir tanesidir. Okullarımızdaki rehber öğretmenler, bu konular üzerinde daha çok çalışmalı. Gerektiğinde diğer kurumlarla işbirliği halinde olmalıdır” diye konuştu.

 

“Okul Yöneticisi, Öğretmen Saygınlık Uyandırmalı”

 

Konferansta, kılık ve kıyafet konusuna da değinen Vali Yavuz, “Öğretmenin, okul yöneticisinin bir saygınlık uyandırması gerekir. Ben, hiç kılık kıyafete kafayı takan birisi olmadım. Ama bugün geldiğimiz noktada, felakete doğru gidiyorsunuz. Eğitim kurumlarını gezdiğimizde gördüğüm manzara şudur:  Artık öğrenci, öğretmenine saygı göstermiyor. Veli hiç göstermiyor.  Yakası bağrı açık, üzerinde yırtık kotla derse giren öğretmene öğrenci saygı duyar mı? Veli saygı duyar mı? Giderek kuralsızlık, kural haline gelmeye başladı. Bu çok büyük tehlikelidir. Kuralsızlık anarşidir. Böyle bir şey olmaz. Bizi hukuk tanımlar. Bu konuda kendinize bir çeki düzen verin” şeklinde konuştu.

 

“İdeolojilerinizi Sınıflara Sokmayın”

 

Öğretmenlerden ve okul yöneticilerinden, ideolojilerini öğrencilere empoze etmemelerini isteyen Vali Yavuz, “Eğitim kurumlarındaki idareci ve öğretmenlerimizin, ideolojik yaklaşımlarını sürekli öğrencilerimize dikte etmesini son derece yadırgıyorum. Bizim bir tek sevdamız var, o’da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Aziz Milletimizin değerleri var. Büyük Türkiye hayalimiz ve  idealimiz var. Türk Milletinin tarihten getirdiği medeniyet birikimi var. Bunlar başımızın tacı. Ama bunun dışında, sınıflarda ideolojik yaklaşımların, yani kendi siyasi fikirlerimizin çocuklara lanse edilmesini, aktarılmasını son derece ahlaksızca buluyorum. Bizim işimiz bu yaştaki çocuklara ideoloji aşılamak değil, onlara temel insani değerleri öğretmektir. Çocuklarımızı bırakın fikir sahibi olsunlar, ideoloji sahibi olurlar. Öğretmenler olarak, eğitim kurumu yöneticileri olarak, bizim işimiz insanlara ideoloji aşılamak değil. O yüzden sizlerden ricam bu alandan uzak durun” dedi. 

 

“Okul Servislerinin Kurallara Uymasını Sağlamalıyız”

 

Vali Seddar Yavuz, okul servislerinin kurallara uymalarının mutlaka sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Okul servislerinin okullara giriş ve çıkış saatlerine uymalarını bir kez daha söylüyorum. Biz, çocuklarımız karanlıkta okula gitmesin diye saat ayarlaması yapıyoruz. Ama servisler sabahın karanlığında çocukları alıp, dolaştırıyorlar. Öğrenci servisleriyle ilgili kontrol ve denetimleri bundan sonra daha da artıracağız. Okul idarelerimiz de bu konuya duyarlı olacaklar.  Dolayısyla bu konuda aksaklık eksiklik olsun istemiyorum” diye konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz konferansın sonunda, okul yöneticilerinin sorunlarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini de dinledi. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız