HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Kasım 2017 Cumartesi Saat: 09:26

YOLUN KUTLU, ŞEHADETİN KABUL OLSUN…

Ordu bir evladını daha vatan uğruna şehit verdi. Önceki gün Irak
YOLUN KUTLU, ŞEHADETİN KABUL OLSUN…

Ordu bir evladını daha vatan uğruna şehit verdi. Önceki gün Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er, 25 yaşındaki Sefa Kabakkaya'nın naaşı dün sabaha karşı memleketine getirildi. Şehit Kabakkaya, Ordu-Giresun Havalimanı'nda törenle karşılandı. 

Havalimanında ki törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, şehit babası Birol, annesi Nurcan Kabakkaya, yakınları, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ve askeri erkan katıldı.

ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Şehidin naaşı uçaktan indirilerek tören mangası tarafından omuzda cenaze aracına taşındı. Havalimanından Altınordu İlçesi'ne bağlı Şahincili Mahallesi'nde baba ocağına götürüldü. Şehit oğlunun naaşı askeri erkan tarafından omuzda taşınırken arkasından cenaze aracına kadar yürüyen anne Nurcan Kabakkaya, "Aşkım sen benim ömrümü de alsaydın ya, yavrum beni de alsaydın ya, ben sana canlarımı seve seve verirdim. Ben seni böylemi almaya gelecektim yavrum. Aşkım, bebeğim benim. Allah'ım dayanılacak acılar değil bunlar, yardım et Allah'ım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Öte yandan Ordu Gölköy İlçesi Akçalı Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Sefa Kabakkaya'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, dün Cuma namazı öncesinde ise Altınordu ilçesine bağlı Şahincili Mahallesi'ndeki baba ocağından alınarak Bahçelievler'de bulunan Ulu Camii'nin avlusuna getirildi.

Burada düzenlenen törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehit babası Birol Kabakkaya, annesi Nurcan Kabakkaya, ablası Ebru Biçer, yakınları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ve askeler ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

AİLE, BÜYÜK HÜZÜN YAŞADI
Hayli bitkin görünen Nurcan-Birol Kabakkaya çifti, taziyelerle teselli bulmaya çalıştı.

Abla Ebru Biçer, şehit kardeşinin beresini elinden hiç bırakmayarak, annesi Nurcan Kabakkaya ile tabuta sarılıp ağladı. 2 çocuk annesi Nurcan Kabakkaya, "Aşkım, canım oğlum seni çok seviyorum aşkım" diyerek gözyaşı döktü.

Ardından tabutun karşısında sandalyeye oturan ev hanımı Nurcan Kabakkaya ve inşaat işçisi Birol Kabakkaya, şehit oğullarının tabutundan gözlerini hiç ayırmayarak, dakikalarca çerçeveli fotoğrafına bakıp, büyük hüzün yaşadı.

Akabinde Şehit Sefa Kabakkaya,
Altınordu Ulu Camii'nde düzenlenen törenle Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eskipazar'da bulunan Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Diğer taraftan törenin sonunda yapılan duanın ardından, şehit için saygı atışı yapıldı. Ardından şehidin naaşıyla birlikte gelen fotoğrafı ve şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı, Vali Seddar Yavuz tarafından şehit P.Söz.Er Sefa Kabakkaya’nın babası Birol Kabakkaya’ya  takdim edildi.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, diğer protokol mensuplarıyla birlikte şehit P.Söz.Er Sefa Kabakkaya’nın ailesinin yaşadığı eve giderek, taziyelerini bildirdiler. Şehit için Kur’an-ı Kerim okutuldu ve dualar edildi.

HAKKARİ'YE GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞ
Bekar olan şehit Sefa Kabakkaya'nın, 7 Mart 2016 tarihinde 
Bingöl 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı'nda Sözleşmeli Er olarak göreve başladığı, geçici olarak Hakkari Şemdinli bölgesine göreve gittiği belirtildi.
Şehit Sefa Kabakkaya'nın cenazesi, cuma namazına müteakip Ulu Camii'de İl Müftüsü 
Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından, Eskipazar'da bulunan Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. (Haber Mehmet KESKİN)

Anahtar Kelimeler : YOLUN, KUTLU, ŞEHADETİN, KABUL, OLSUN…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız