HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 08:12

VALİ YAVUZ:“GARİBANI UNUTUR OLDUK”

VALİ YAVUZ:“GARİBANI UNUTUR OLDUK”

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuzla birlikte İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca finanse edilen Muş Yetiştirme Yurdu Mezunları Derneği tarafından yürütülen “Geleceğe Umutla Bakıyorum” projesi kapsamında Ordu’ya gelen Muş Yetiştirme Mezunları Derneği Başkanı Ferzende Emre, yönetim kurulu üyeleri ile Muş Sevgi Evleri'nde kalan çocukları Ordu'da ağırladı.

 

Muş Valiliği yaptığı sırada Muş Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklarla yakından ilgilenen Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, gördükleri sevgi seli karşısında gözyaşlarını tutamadılar.

 

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’a uzun süre sarılan ve ayrılmak istemeyen Sevgi Evi çocukları yakın ilgi ve şefkati birkez daha hissettiler.

 

“Bugün sizleri burada görmek benim için ayrı bir mutluluk” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, "Muş’u tarif ederken, 'göklerinde merhum Alparslan'ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehir' diye tanımladım ve şu anda onun koruması altındaki bir şehir olarak görüyorum. Çünkü, binlerce şehidimizin halen o topraklarda bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Muş, Malazgirt benim için çok şey anlam ifade ediyor. Biz oradan bir Selçuklu, bir Osmanlı, bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti çıkardık. Daha da önemlisi, hep söylediğim gibi Boşnakları, Arnavutları, Makedonları, Kosovalıları Müslüman yaptık. Bu aslında bir değişim ve dönüşümdü. O değişim ve dönüşümü sağlayan da sizlerdiniz. İslamın yayılmasını ve ilahi kelimetullahın insanlarla buluşmasını sağlayan sizsiniz. Bu nedenle kendinizle ne kadar övünseniz azdır” diye konuştu.

 

Vali Yavuz, ”Muş Yetiştirme Mezunları Derneği Başkanı Ferzende Emre kardeşimiz, bizim sevdiğimiz, değer verdiğimiz ve orada bulunduğumuz süre içerisinde yanında olmaya çalıştığımız kardeşimizdir. Çok da güzel işler yapıyor. Çocuklara hiç bir zaman arkasını dönmeyen, kıymetli bir kardeşimiz. Ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti, bunu kelimelerle ifade etmek zor. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Vali Seddar Yavuz, "Ordu’da, Muş Sevgi Evleri'nde kalan  çocuklarımızla beraberiz . Sizleri ayrı seviyoruz. Bu meslekler, ancak  kimsesizlerin kimi olmak için yapılır. Başka türlü zevk vermez insana. Şimdi bana ait bir söz var ama bunu bir daha söyleyeyim belki hafızanızda kalır 'kimilerinin kimi olun ama kimsesizlerin kimi olmayı unutmayın'. Kimilerinin kimi olmak gerekebilir, ihtiyaçta olabilir. Ama kimsesizlerin kimi olmayı unutmayın. Bana göre son dönemde en büyük kaybettiğimiz şey bu oldu.  Herkes koltuk peşinde koşar oldu. Garibanı unutur olduk. Bunu çözmemiz lazım. Bunu çözemezsek, biz geçmişimizden kopmuş oluruz. O yüzden biz İslam medeniyetinden besleniyoruz . O, medeniyette de şefkat var, sevgi var. Şefkat ve sevginin olmadığı yerde zalimlik vardır, zulüm vardır. O yüzden sizleri çok seviyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Her zaman bugünlerinizi unutmayın. Hayatınıza dokunan ve sizi olumlu yöne doğru yönlendiren her kim varsa onları sakın unutmayın. İnsanların hayatındaki en önemli şey, vefadır. İnsanı insan yapan da odur. Bizim hiç makam hırsımız olmadı. O yüzden de çok rahat çalışıyorum. Hepinize buradan söyleyeyim, sakın makam hırsınız olmasın. Makam hırsı insanları esir haline getirir. Esir olursunuz. Makam ve para hırsınız olmasın. Bu iki hırsınız varsa esir olursunuz” şeklinde konuştu.

 

Muş Yetiştirme Mezunları Derneği Başkanı  Ferzende Emre ise yaptığı konuşmada, “Projemizin gerçekleştirilmesinde büyük katkısı olan siz değerli Valimize, yetiştirme yurdu öğrencileri adına teşekkür ediyorum. Ordu’da tekrar sizlerle buluşmak bizleri çok mutlu etti” derken, İl Dernekler Müdürü Asliye Kılıç da yaptığı konuşmada, “Sayın Valim sizinle çalışmanın gururunu ve şerefini yaşıyorum. Her konuda bize destek oldunuz. Özellikle çocuklarımıza çok destek oldunuz. Size minnettarız” diyerek, teşekkürlerini sundu.

 

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuzla birlikte daha sonra, Muş Yetiştirme Mezunları Derneği Başkanı Ferzende Emre, yönetim kurulu üyeleri ile sevgi evlerinde kalan çocukları akşam yemeğinde ağırladı.

 

Muştan gelen misafirleri kaldıkları öğretmenevi’nde de yalnız bırakmayarak, sıcak ve samimi bir sohbette bulunan Vali Yavuz ve eşi Selda Yavuz, çocukların yüzünde gülümsemeye sebep olmanın mutluluğunu birkez daha yaşadılar.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, YAVUZ:“GARİBANI, UNUTUR, OLDUK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız