HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 08:14

“ YETİMİN HAKKININ TAKİPÇİSİYİZ

             Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Ordu Sağlık Müdürlüğünde yaşanan ve yaklaşık 10 milyon lira kamu zararına yol açan sağlık skandalıyla ilgili yeni bilgiler geldiğini, çöken HB
“ YETİMİN HAKKININ TAKİPÇİSİYİZ

 

 

         Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Ordu Sağlık Müdürlüğünde yaşanan ve yaklaşık 10 milyon lira kamu zararına yol açan sağlık skandalıyla ilgili yeni bilgiler geldiğini, çöken HBYS sistem sorumlusunun Ordu Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan soruşturmaya muhakkik olarak görevlendirildiğini söyledi.

 

LİYAKAT YERİNE SADAKAT

 

Torun, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığının TBMM’deki bütçe görüşmelerinde Ordu Sağlık Müdürlüğünde HBYS sitemiyle ilgili skandalı gündeme taşımıştı. Hem Valilik tarafından, hem de Ordu Sağlık Müdürlüğü tarafından yaşanan skandalla ilgili soruşturma açıldığı bilgisine ulaştığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Aldığım bilgilere göre Sağlık Müdürlüğü bir soruşturma başlatıyor. Yapılması gereken evet budur. Çünkü ortada yaklaşık 10 milyonluk bir kamu zararı var. Araştırılması incelenmesi gerekir. Ama yine duyuyoruz ki, çöken sistem odasıyla ilgili klima sistemlerinin arızalı olduğu, fiziksel koşulların (toz, nem, kirlilik vb.) uygun olmadığı, bu koşulların ilgili sunucu ve veri depolama cihazlarında çiğ oluşumuna ve elektronik arızaya sebep olacağı açık şekilde resmi belge ile kuruma bildiriliyor. Yani görevli teknik personel diyor ki, sistem çökebilir. Ama hiçbir yetkili bunu dikkate almıyor. Almadığı gibi veri sisteminin sorumlusu açılan soruşturmaya muhakkik olarak görevlendiriliyor. Kim bu sistemin başındakiler. Bu konuların uzmanı mıdır? Bunlar araştırılıyor mu? Bu nasıl bir kamu yönetim anlayışıdır.  Hep söylüyoruz ne yazık ki bu iktidar bu ülkeyi yönetemiyor. Çünkü liyakat yerine sadakati tercih ediyor. İşte devlet böyle yönetiliyor. Sorumludan hesap bile soramıyor. Bedelini halk ödüyor.” dedi.

 

 

         Sağlık Bakanlığı nezdinde konunun takipçisi olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Bu konu her ayrıntısıyla incelenmeli ve soruşturulmalıdır. Kamu zararına sebep olan kimlerdir. Görevini kim ihmal etmiştir. Tüm bunlar açıkça ortaya çıkarılmalıdır. Burada en önemli şey devletin parası, yetimin hakkıdır. Sorumlular kimse hesap verecektir. Sonuna kadar konun takipçisi olacağım.”dedi.

 

        

 

Anahtar Kelimeler : , YETİMİN, HAKKININ, TAKİPÇİSİYİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız