HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Kasım 2017 Cumartesi Saat: 09:36

Metin Gündoğdu: Tek Millet, İki Devletiz

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un “Türkmenistan Büyük İpek Yolu’nun Kalbi” kitabının tanıtım toplantısında konuşan Ordu Milletvekili ve Türkiye Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Metin
Metin Gündoğdu: Tek Millet, İki Devletiz


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un “Türkmenistan Büyük İpek Yolu’nun Kalbi” kitabının tanıtım toplantısında konuşan Ordu Milletvekili ve Türkiye Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Metin Gündoğdu, kardeşlik vurgusu yaptı.

Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Salonu’nda gerçekleştirilen programda Türkiye Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak konuşan Metin Gündoğdu “Kardeşlik bağı ile bağlı olduğumuz Türkmenistan ile politik ve ticari ilişkilerimizin artmasının yanı sıra kültürel ve sosyal etkileşime de büyük önem veriyoruz.

Bizler ulu bir çınarın kolları gibiyiz. Türkmenistan ile tek millet iki devletiz. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve birbirimize bu bilinçle bakıyoruz. Bizler dost değil kemik kardeşiz. Türkmenistan, son yıllarda hem Türk dünyasının hem de dünyanın parlayan yıldızı olmuştur. Kadim medeniyet birikimini ve stratejik konumunu avantajlı bir şekilde değerlendiren Türkmenistan, Sayın Berdimuhammedov’un ileri görüşlülüğüyle daha da büyüyecektir.” dedi.

Türk Dünyası İçin Önemli Bir Eser

Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü “Çin’den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa’ya kadar uzanan İpek Yolu, 2000 bin yıldır bölgede yaşayan ırkların, dinlerin ve devletlerin izlerini taşımaktadır. İpek yolu sadece ticari bir hat değil, tarihsel ve kültürel zenginliklerin olduğu bir medeniyet yoludur. Sayın Berdimuhammedov’un liderliğinde projelendirilen ve 2016 senesinde açılan Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu Hattı ile modern İpek yolu için önemli bir hamle yapıldı.

Ekim ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile açılan Bakü-Tiflis- Kars demiryolu da Anadolu üzerinden modern İpek yolunun Avrupa’ya açılan kapısı olarak büyük önem teşkil etmektedir. Sayın Berdimuhammedov’un da kitabında bahsettiği gibi, bu hamleler sadece bölgemiz için değil dünya için de son derece önemlidir.

Türkiye ve Türkmenistan kardeşlik hukukunu ticari alanda da sürdürerek büyük kazanımlar elde edecektir. Sayın Berdimuhammedova’a Türk dünyasına böylesine bir eseri kazandırdığı için şükranlarımızı sunuyoruz.” (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : Metin, Gündoğdu:, Tek, Millet, İki, Devletiz

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız