HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 09:18

“Asgari ücret en az 2500TL olmalı”

            Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya asgari ücreti belirleme şeklinin işçilerin aleyhine olduğunu söyledi.             Her yıl kasım-aralık ayı geldiğinde işçileri yakından ilgilendiren
“Asgari ücret en az 2500TL olmalı”

            Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya asgari ücreti belirleme şeklinin işçilerin aleyhine olduğunu söyledi.

            Her yıl kasım-aralık ayı geldiğinde işçileri yakından ilgilendiren asgari ücret tartışmalarının başladığına dikkat çeken Kaya, “Asgari ücret komisyonu işveren, işçi ve hükümet temsilcilerinden beşer kişinin katılımı ile oluşuyor. İşçi temsilcileri, masadaki görüşmelerle yetinip sokaklarda ve işyerlerinde mücadeleyi yükseltmedikleri sürece ağızlarıyla kuş da tutsalar işçi lehine karar çıkaramazlar. Hükümet ve işveren temsilcileri birlikte hareket ettiği için belirlenecek asgari ücret sermayeyi lehine olacaktır.” dedi.

            ‘Para yok’ demek olağanlaştı

            “İşçi ve emekçinin talepleri karşısında ekonominin iyi olmadığı vurgulanıyor.” diyen Kaya, “Ekonomik sıkıntı gerekçe yapılıyor ve yük işçi ve emekçilerin sırtına yıkılıyor. Sermaye gruplarının vergi cenneti ülkelerde kurdukları şirketler aracılığıyla vergi kaçırmaları yanında ‘vergi affı’ ve ‘bedava işçi’ ile destek yapılıyor. İŞKUR üzerinden ücret ve sigorta yükü olmadan işçi temin edebiliyor. Bunlar yapılırken para var, işçi istediğinde yok. Bu da hükümetin kimden yana olduğunu gösteriyor.” dedi.  

            Açlık sınırına dikkat!

            TÜRK-İŞ’in 2017 Kasım ayı araştırmasını örnek gösteren Kaya, “ Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.567,45 TL,  Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 5.105,71 TL oldu.  Buna göre bir ailede iki kişinin çalıştığı düşünülürse asgari ücret en az 2500TL. olmalıdır. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır.” dedi.

            Çözüm masada değil, mücadelede

            Asgari Ücret Komisyonu’nda yapılacak görüşmenin işçilerin lehine sonuçlanmayacağını belirten Kaya, “ Her yıl aynı oyunu izlemek istemiyoruz. Mücadele olmadan kazanmanın olanağı yok. Hem büyüyoruz diyorlar ama pastayı bölüşürken ekonominin iyi olmadığını söylüyorlar. Asgari ücretin yükseltilmesi tüm emekçilerin çıkarınadır. Bu nedenle asgari ücretin 2500TL ve vergi dışı tutulması için Emek Patisi olarak işçi ve emekçileri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. “ dedi.

             

 

Anahtar Kelimeler : “Asgari, ücret, en, az, 2500TL, olmalı”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız