HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Kasım 2017 Perşembe Saat: 09:35

19 EYLÜL STADI YEŞİL ALAN OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “66 dönümlük bir alanda kurulu olan 19 Eylül Stadını Haziran ayında yıkıyoruz. Stadın yıkılmasıyla birlikte ortaya çıkan alanda kesinlikle herhangi bir yapı olmayacak. Çocuklarımız
19 EYLÜL STADI YEŞİL ALAN OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “66 dönümlük bir alanda kurulu olan 19 Eylül Stadını Haziran ayında yıkıyoruz. Stadın yıkılmasıyla birlikte ortaya çıkan alanda kesinlikle herhangi bir yapı olmayacak. Çocuklarımızın koşup oynayacağı, şehrin nefes alacağı bir yeşil alanı ilimize kazandıracağız” dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi şehrin tam ortasında yer alan 19 Eylül Stadı’nın bulunduğu bölgeyi yeşil alana açıyor. Başkan Enver Yılmaz, Durugöl’de inşası devam eden 22 bin seyirci kapasiteli yeni Ordu Stadının Haziran ayında tamamlanmasıyla birlikte mevcut 19 Eylül Stadının yıkım işleminin gerçekleşeceğini söyledi.

 

TRİBÜNLER VE ETRAFINDAKİ YAPILAR YIKILIP, ÇİM SAHA KORUNACAK

 

66 dönümlük alan üzerine kurulu stadın sadece tribünlerinin ve etrafındaki yapıların yıkılacağını belirten Başkan Yılmaz, “Durugöl’de inşası devam eden Yeni Ordu Stadımız, Türkiye’de tamamı devlet tarafından yapılan tek stat. Devletimize ait olan 19 Eylül Stadının bulunduğu alanı ise devraldık. Yeni Ordu Stadının inşası 2018 yılı Haziran ayında tamamlanacak. Stadımızın hizmete girmesi ile Haziran ayında, çevresiyle birlikte 66 dönümlük bir alanda kurulu olan mevcut 19 Eylül Stadının yıkımını gerçekleştireceğiz. Mevcut stadın içerisindeki yeşil alan ve yürüyüş yolu aynen kalmak şartıyla sadece tribünleri ve etrafındaki yapıları yıkacağız” diye konuştu.

 

TARİHİ MİLLET DÜZÜ YAŞATILACAK

 

“Stadın yıkılmasıyla birlikte ortaya çıkan alanda kesinlikle bir yapı olmayacak” diyen Başkan Enver Yılmaz,  çocuklarımızın koşup oynayacağı, şehrimizin rahat nefes alacağı bir yeşil alanı ilimize kazandıracağız.  19 Eylül Stadı’nın Cumhuriyet Meydanı tarafına, tarihi Millet Düzü’nü canlandıracak, küçük bir saha yapmayı düşünüyoruz. Burada gezi alanı, yürüyüş alanı ve oturma grupları dışında hiçbir yapı olmayacak. Mevcut stadın yeşil alanı ve koşu yolu sabit kalmak şartıyla Boztepe’den bakıldığında muhteşem bir yeşil alanı ilimize kazandırıyoruz. Bu büyük projelerin gerçekleşmesinde bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımıza ve Hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler : 19, EYLÜL, STADI, YEŞİL, ALAN, OLACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız