HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Aralık 2017 Cumartesi Saat: 10:00

RUS PAZARI İHALEYE ÇIKIYOR

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Rus pazarının kaldırılarak itfaiye arkasına yeni Pazar yerinin yapılacağını belirterek, Aralık ayının 5’inde ihalesini yapacaklarını ve yılbaşı itibari ile de imzaların atılacağını sö
RUS PAZARI İHALEYE ÇIKIYOR

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Rus pazarının kaldırılarak itfaiye arkasına yeni Pazar yerinin yapılacağını belirterek, Aralık ayının 5’inde ihalesini yapacaklarını ve yılbaşı itibari ile de imzaların atılacağını söyledi.

Başkan Tekintaş, Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’nun Kasım ayı meclis toplantısına Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.

Meclis Üyeleri ile istişarede bulunarak, Altınordu Belediyesinin çalışmalarından ve yapacağı projelerden bahseden Başkan Tekintaş,, yatırımlar konusunda Ordu’nun geleceği için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş konuşmasında; “Ben bugün odamızı meclis üyelerimizle beraber ziyaret edeyim istedim, hem de verilen fırsat doğrultusunda kısmen de olsa size neredeydik, nere gidiyoruz onu aktarmak isterim. Kıymetli meclis üyelerimiz şehir geçekten hepinizin bildiği üzere 2 yıldır beraber yaşadığımız ortamlar bizlere sıkıntı yaşattı, yaşatmadı demiyoruz. Ama şu son 1 buçuk yılda Avrupa Birliği projesi uygulanırken ve kendi kaynaklarımızla yaptığımız yatırımlarla bu şehrin önce altını, daha sonra üzerini tamamlayacağız. Sel olaylarına karşı alınan tedbirler bu şehrin geleceğini kurtarmıştır. Kumbaşından tutun Karapınar da ki noktaya kadar yağmur suları ile ilgili ne varsa çözümü üretilmiştir. Şimdi hedef alt yapının bittiği yerde üst yapıya geçmek.  Şu anda ikinci sanayi içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Buraya çalışma yapmayalı tam 30 yıl olmuş, biz buraya çalışma başlatmazsak en büyük ayıbı biz yapmış oluruz. Maliyetine ve miktarına bakmadan öncelikle alt yapısını oluşturacağız, arkasından da diğer işlemleri tamamlayarak, girişi çıkışı kontrollü, göz bebeği bir sanayi ye çevireceğiz. Öncelikle hedefimiz alt yapısı biten her yeri öncelikle konforlu bir ortama oluşturacağız” dedi.

 Altınordu’da yaşanan otopark sıkıntısına değinen Başkan Tekintaş; “Biz yollarımızı otopark olarak kullanmaya devam ediyoruz. Şu anda 600 metrekarelik her arsa da mutlak yer altı otoparkı olma mecburiyeti var. Bu bireysel bir tavır değil, bu herkes için geçerli bir tavırdır. Bundan dolayı da, her yeni binanın altında otopark görmek beni mutlu ediyor açıkçası, aynı zamanda yasa gereği 600 metrekarenin altında olan arsalar için de birleştirme mecburiyeti getiriyor. Yani yan, yana olan binaların altındaki arsaların ortak kullanımını noter aracılığıyla yer altı otoparkını mecbur hale getiriyor. Bizim asıl derdimiz mutlak bu şehirde otopark probleminin çözümü, bundan sonra tavizsiz ve tereddütsüz devam edeceğiz. Bu şehir bizim bu şehrin geleceğini biz inşa edeceğiz. Bizden sonra gelen nesil de inanıyorum ki bizim bıraktığımız yerden aynı tavırla devam ettirecek. Bu çerçevede bakıldığı zaman inşallah arkası gelen çözümler sürmeye devam edeceğini aktardı.

Pazartesi pazarının yerine son derece modern ve kullanılabilir bir mekan kazandıracağına dikkat çeken Başkan Engin Tekintaş; “Önümüzdeki süreçte pazartesi pazarını yıkarak daha modern bir hale getireceğiz. Pazar yerindeki arkadaşlar sökeceksiniz biz ne olacağız diyorlar, tabi onlara yer bulmadan sökmek gibi bir derdimiz yok, ama proje büyük ihtimal önümüzdeki ayın 15’ine kadar netleşecek. Yer altına 3 katlık 600 araçlık otopark olmak üzere, yer üzerine de 3 katlı bir yer inşa edeceğiz. Burada balık pazarı dahil, balık pişirme yeri de dahil olacaktır. Burada balığınızı alıp pişirttikten sonra ister evde yeme imkanı, isterseniz orada yeme imkanı bulacaksınız. Orada böyle bir kültürün oluşturulmasını hedeflemekteyiz. Aynı zamanda organik pazarı da inşa etmiş olacağız. Orayı belediye binasında olduğu gibi 24 saat esaslı bir yapıya dönüştürme peşindeyiz. Arada bir kat olacak orada da spor ve iş merkezi var. Son katında da inşallah, yaklaşık 2 bin 400 metrekare direksiz tek salon yapılacak. Kitap fuarında gördüğünüz o alan kadar bir alanı direksiz olarak oraya inşa edeceğiz. orada her şeyin icra edilebileceği, ortadan otomatik duvar sistemi kullanılarak düğün salonuna dönüşebilen bir yer olacağını belirtti.

Başkan Tekintaş; “Bir başka çalışmamızda, 7 bin metrekarelik Pazar yerini de Şirinevlere yapıyoruz. Burada hedefimiz bu şehir artık her yere pazar yeri yapmasın, pazar yeri dediğimiz şey hem en iyi şekilde hizmet vermeli, hem de her noktaya hizmet verebilecek orta noktada olmalı, yaklaşık 65 bin nüfusa hitap edecek bir pazar yeridir burası, şu anda temel aşamasını bitiriyoruz. İnşallah bu süreci en iyi şekilde tamamlamaya devam edeceğiz” dedi.

Rus pazarının kaldırılarak itfaiye arkasına yeni Pazar yerinin yapılacağını aktaran Başkan Tekintaş; “Rus pazarı ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Aralık ayının 5’inde ihalesi var, yılbaşı itibari ile de imzaları atacağız. Yeni yer olarak planlanan itfaiye arkasında inşaatına başlayacağız. Şu anda ihale sürecindeyiz. Sözleşmeyi Ocak ayında imzaladıktan sonra hemen inşaatına başlayacağız. Yaklaşık her bir iş yerinin 75 metrekare olmak şartıyla yapmayı planlıyoruz. İçerisinde lokantası, kafesi olan özel bir mekan inşa ediyoruz. Mevcut Rus pazarını da itfaiyenin arkasına yapılacak yeni yerin tamamlanmasından sonra kaldıracağız. Kimseyi mağdur etmeden oraya da bu şehre uygun örnek bir bina planlıyoruz. Ama bunun standartlarını gene birlikte tartışarak belirleyeceğiz. Aynı zamanda yeni yapılacak Pazar yeri tamamlandıktan sonra Çarşamba pazarına pazar kurdurmayacağız. Kimseyi mağdur etmeden herkese yerini vereceğiz. Bu Pazar yerlerinin hepsi tamamlandıktan sonra bizlerin dayanışma içerisinde seyyar problemini çözmemiz gerekiyor. Kimsenin ekmeğine mani olmayacağız, ama ekmek kapısı olan yerleri gerekirse bedelsiz de tahsis edeceğiz. Sadece seyyar simit dediğimiz simitçilerimiz sokakta dolaşacak” diyerek seyyar satışlarının önüne geçilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Yer altı konteynırlarla iş gücünü azaltmayı hedeflediklerini belirten Başkan Tekintaş; “Bir başka husus, biz temizlikle ilgili ideamızı her zaman ifade ediyoruz. Ancak şimdi sistemi değiştiriyoruz. Dikkat ederseniz son dönemde, Akyazı mahallesinde bitmek üzere olan, Karşıya da tamamlanan yer altı konteynırlarını Bahçeli evlere ve Durugöle yapılan çalışmalar neticesinde koymayı planlıyoruz. Bu yer altı konteynırı tamamlandıktan sonra günde iki defa gittiğimiz konteynıra, artık haftada 3 defa uğrayacağız. Bu sistemi inşallah şehrin olabilecek yerlerinin tamamına koymayı planlıyoruz.  şu anda 105 noktaya yer altı konteynırı yerleştiriyoruz, 175 noktaya da aynı büyüklükte yer üstü konteynır yerleştireceğiz ve gördüğünüz o çoklu konteynır zincirini ortadan kaldırmış olacağız. Aynı zamanda yeni planlanan konteynırlar su almadığı için çürüme olanağı da daha aza indirilmiş oluyor. Şimdi ise bu sistem ile konteynırların her birine 2 yıl dokunulmayacak şekilde koruma altında olacağını aktardı.

Son olarak Başkan Tekintaş konuşmasında; “Şehrin ne istediğinin farkındayız, ama şehrin istediklerini elimizdeki imkanları zorlayarak vermeye çalışıyoruz. Bir yandan kendi kaynaklarımızın artmasını sağlıyoruz, bir yandan da devlet kaynaklarını artmasını sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yılın bütçesi 145 milyon hedeflendi, gerçekleşmesi genellikle yüzde 80 oranında olur. Yani bu şu anlama geliyor, önümüzdeki yıl gene bizim geriye dönüşümüz 100 ile 110 milyon arasında olacak. Biz kendimizi ona göre planlıyor ve hedefliyoruz” dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, meclis üyelerine çalışmalardan bahsederken, çalışmalar esnasında olsun, yatırımlar konusunda olsun Ordu’nun geleceği için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladıktan sonra, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanım Servet Şahin’e ve meclis üyelerine teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a meclis toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür ederken, meclis adına bu tür toplantıyı daha sık ve verimli yapılması gerektiğini iletirken. Altınordu Belediyesinin çalışmalarına gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler : RUS, PAZARI, İHALEYE, ÇIKIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız