HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2017 Çarşamba Saat: 08:13

“ŞEHRİ HEP BİRLİKTE YÖNETİYORUZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, her vesile ile tüm kesimle bir araya gelmeye özen gösterdiklerini bekiterek, “Şehri hep birlikte yönetiyoruz. Şehrin sorunlarını hep beraber yaşıyor ve paylaşıyoruz. Dolayısıyla bu şehirde yaşayan herkes bizi il
“ŞEHRİ HEP BİRLİKTE YÖNETİYORUZ”

 

         Ordu Valisi Seddar Yavuz, her vesile ile tüm kesimle bir araya gelmeye özen gösterdiklerini bekiterek, “Şehri hep birlikte yönetiyoruz. Şehrin sorunlarını hep beraber yaşıyor ve paylaşıyoruz. Dolayısıyla bu şehirde yaşayan herkes bizi ilgilendiriyor”  dedi.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen “Bilirkişi Sertifika Törenine” katılan Vali Seddar Yavuz, “Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası bu şehrin ekonomisini ve iş dünyası ile çok yakın çalışan, onların sorunlarını bilen ve meşakkatli bir iş icra ediyorsunuz. Diğer taraftan da bilirkişilik sisteminizin en önemli parçalarından birisiniz” diye konuştu.

Setifika törenine, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, Defterdar Kemalettin Işık, SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Başkan Yardımcısı Ercan Yurttaş, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, Oda Saymanı Orhan Murat Gür, Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılar katıldı.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, hakikatin ortaya çıkarılabilmesi ve adaletin tesis edilmesi bakımından bilirkişilerin fevkalade önemli olduğunu vurguladı.

Bilirkişiliğin hakikati ortaya koyabilecek şekilde icra edilmesi, herhangi bir saikten tamamıyla bağımsız hareket edebilmesi, etik kurallarına riayet edilmesinin fevkalade önemli bir husus olduğunu altını çizen Vali Seddar Yavuz, kursa katılanlara teşekkür etti.

 

 

 

 

Vali Yavuz, “Öncelikle sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Her vesile ile tüm kesimle bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Çünkü, şehri hep birlikte yönetiyoruz. Şehrin sorunlarını hep beraber yaşıyor ve paylaşıyoruz. Dolayısıyla bu şehirde yaşayan herkes bizi ilgilendiriyor. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası olarak, bu şehrin ekonomisini ve iş dünyası ile çok yakın çalışan, onların sorunlarını bilen ve meşakkatli bir iş icra ediyorsunuz. Diğer taraftan da bilirkişilik sisteminizin en önemli parçalarından birisiniz. Çünkü, hakikatin ortaya çıkarılabilmesi için mutlak suretle uzman bir görüşe ihtiyaç var. Modernleşen ve mikro uzmanlıklarının bu denli arttığı dünyada, hakimlerimizin her konuyu bilmesi mümkün değil. Hakimlerimizin bu denli geniş bir alanda uzmanlaşabilmesi de mümkün değil. Zaman zaman bunlarla ilgili çok ciddi yakınmalar ve sorunlar yaşadık. Bilirkişiliğin de gerçekten hakikati ortaya koyabilecek şekilde icra edilmesi, herhangi bir saikten tamamıyla bağımsız hareket edilebilmesi, dolayısıyla etik kurallara riayet edilmesi, fevkalade önemli bir husus. Nitekim geçmişteki birçok davada maalesef bununla ilgili sorunlar yaşadık. Dolayısıyla hususen başkanımız bana söylediğinde memnuniyetle gelmek istediğimi ve sizlerin bu sevincine ortak olmak istediğimi söyledim. Hepinizi kutluyorum” diye konuştu.  

Törende, Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş da bir konuşma yaparak, bilirkişiliğin önemli bir müessese olduğunu ifade etti.

Baş, 2018 yılı bilirkişi başvurularının 1-11 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacağını belirterek, bilirkişi eğitimi almayan kişilerin başvuruda bulunamayacağını söyledi.

Baş, “Bilirkişilik hukuka yardımcı olmak, adalete yardımcı olmak, adaletin tecellisi anlamında son derece önemli bir müessese. Bu sene uygulamada şöyle bir değişiklik yapıldı. Türkiye’de bir değişim yaşanıyor. Yapılan değişiklikler ile daha güçlü bir yapıya dönüldü. Kursa katılan arkadaşlarımız 18 saat teorik eğitim 6 saatte bizim eğitmenlerimiz tarafından pratik eğitim aldılar. Mesleki ve teknik eğitimden ziyade temel eğitimdi. Başarı ile tamamladılar. Ben teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, teori ve uygulama eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları, Vali Seddar Yavuz,  Oda Başkanı Bahadır Baş, Ordu Defterdarı Kemalettin Işık, Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay ve Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra tarafından takdim edildi.

Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından yetkilendirilen Ordu’da Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından toplam 192 kişiye bilirkişi eğitimi verildi.

 

Anahtar Kelimeler : “ŞEHRİ, HEP, BİRLİKTE, YÖNETİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız