HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Aralık 2017 Pazar Saat: 12:33

“TURİZMDE RAKAMLAR SEVİNDİRİCİ BOYUTTA”

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir–Turizm Fuar ve Kongresi kapılarını ziyaretçilere açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesi ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)
“TURİZMDE RAKAMLAR SEVİNDİRİCİ BOYUTTA”

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir–Turizm Fuar ve Kongresi kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesi ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş.'nin (İZFAŞ) iş birliğiyle gerçekleştirilen fuar Bakan Numan Kurtulmuş tarafından ziyarete açıldı. 

Ukrayna Ekonomik Gelişmeler ve Ticaret Bakanı Stepan Kubiv’in de katıldığı açılışta bir konuşma yapan Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin başarılı fuarlarından biri olduğunu ifade ettiği Travel Turkey 2017'nin gelecekte daha da ilerleyerek, alanının en önemlisi olacağının altını çizdi.

Türkiye’nin turizmde elinin son derece rahat olduğuna vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, “Türkiye dünyada başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı zenginlikleri bünyesinde barındıran bir ülkedir.” dedi. 2018 yılının 'Troia Yılı' olarak kutlanacağını hatırlatan Bakan Kurtulmuş, buranın, bu vesileyle bir dünya markası olarak gündeme geleceğini dile getirdi. 

Travel Turkey 2017 gibi fuarların aslında sadece yurt dışı tanıtım yapmadığına vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, bu tür fuarların aynı zamanda değerlerimizi daha iyi tanımamız için bir fırsat olduğunu kaydetti. 

Yeni dönemde, turizmi stratejik bir sektör olarak kabul ettiklerini ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, turizmi çeşitlendirmek ve tüm yıla yaymak zorunluluğunda olduklarının altını çizdi. 

Türkiye’nin son yıllarda yaşamış olduğu krizler ve 15 Temmuz darbe girişimiyle turizminin geri gittiğini söyleyen Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti: 

“O defter kapandı. 2016 yılında dip noktaya gelmiş olan Türkiye turizmi bugün fevkalade iyi bir noktaya geldi. İlk 10 ayda, Türk turizminin rakamları son derece sevindirici bir noktadadır. Bu yıl bitiminde de 31,4 milyon turist, 26 milyar dolar turizm geliri elde edilecek.”

Yeni Pazarlar 

Türkiye’nin geleneksel pazarlarının yeniden canlandığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, dünyanın yeni pazarlarına açılacaklarını sözlerine ekledi. Çin, Hindistan, Endonezya, Güney Kore, Malezya, Japonya gibi ülkelerle yeni pazarlar geliştireceklerine vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, “Bu altı ülke başlı başına dünya nüfusunun yarısına sahip, son derece zengin ekonomik gücü olan ülkelerdir.” dedi. 

Kültür turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi, gastronomi turizmi, dağ sporları, yaylar ve kış sporları gibi turizmde ürünleri çeşitlendirip, dünya turizminde marka ülke olmaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Numan Kurtulmuş, turizmde sadece gelen turist sayısını değil, aynı zamanda turist başına düşen geliri de hesap etmek durumunda olduklarını, bunun için de turist başına düşen 644 dolar geliri bin dolar seviyesine çıkarmak üzere el birliğiyle gayret sarf edeceklerini söyledi. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız