HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Aralık 2017 Pazartesi Saat: 08:25

POYRAZ; “İNSAN HAKLARI EVRENSELDİR”

  AK Parti Ordu İl Başkan yardımcısı ve İl İnsan Hakları Başkanı Av.Yekta Poyraz, 10 Aralık İnsan Hakları günü nedeniyle yayınladığı mesajda; “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde, te
POYRAZ; “İNSAN HAKLARI EVRENSELDİR”

 

AK Parti Ordu İl Başkan yardımcısı ve İl İnsan Hakları Başkanı Av.Yekta Poyraz, 10 Aralık İnsan Hakları günü nedeniyle yayınladığı mesajda; “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde, temel hak ve hürriyetlerin korunmasını güvence altına alan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin  imzalanması tüm dünyada dünya insan hakları günü olarak kutlanmaktadır. Etnik kökenine, inancına, dünya görüşüne ve cinsiyetine bakılmaksızın, insanın sadece insan olduğu için sahip olduğu bu değerler ihlal edilemez, dokunulamaz, devredilemez ve gasp edilemez niteliktedir” dedi.

İnsanların rengine, cinsiyetine, milliyetine ve dinine bakılmaksızın tüm insanların temel insan hakları başta olmak üzere özgürlüklerinden vazgeçmek zorunda kalmadığı adaletli bir dünya arzulamaktayız diyen Poyraz; “İnsan hakları tüm insanları ilgilendirdiği için evrensel niteliktedir. İnsanlığın var olduğu ilk andan itibaren var olan bu düşüncenin evrensel nitelikteki ilk örneği peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) tarafından  Veda Hutbesi'nde ortaya konulmuştur.

Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde; Müslüman, Hristiyan ya da Musevi ayrımı yapmadan "ey insanlar; "Sizin kadınlar üzerinde hakkınız olduğu gibi kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır" denilerek kadın haklarına "Arap'ın Arap olmayana üstünlüğü yoktur" denilerek ırk ve renk farklılığı gözetmeksizin eşitlik ilkesine "herkesin canı, malı ve namusu kutsaldır" denilerek bütün bir insanlığı kapsayan değerlere vurgu yapılmıştır” diye konuştu.

Poyraz, Türkiye’nin, hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine her zaman öncü olduğunun da altını çizerek şunları söyledi;

“21. yüzyılda dünyamızda acımasızca insan hakları ihlalleri yaşanmakta olup " Suriye, Arakan, Filistin, Afganistan, Somali, Doğu Türkistan gibi ülkelerde ağır insan hak ihlalleri yaşanmakta ve insanlık dramlarıyla karşı karşıya kalınmaktadır. Dünyanın birçok bölgesinde ve insanlığın gözlerinin önünde en temel insan hakkı olan yaşama hakkı başta olmak üzere her türlü insan hakkı ihlali yaşanmaktadır.

Ne yazık ki bu trajedilere ülkemiz ile beraber birkaç ülke haricinde seyirci kalınmaktadır. Ülkemiz, hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine her zaman öncü olmuştur.

Son günlerde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla gündeme gelen olaylarda,  insan hakları ihlaline dönüşmüştür. Bugün Filsistin'i, Kudüs'ü savaş alanı haline getirmek isteyenler, bilmelidirler ki Kudüs, insanlık tarihi boyunca barışın, hak ve adaletin sembolü olmuştur. Kudüs'te farklı dinlere ait kutsal mekanlar, hoşgörü, birbirine iç içe geçmiş olup, bu bağları birbirinden ayırmak mümkün değildir.

AK Parti hükümeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde konunun yakından takipçisidir, bundan sonraki süreçte de takipçisi olacaktır.

Tarihte yaşanan acılardan ders çıkarmayanların bugün sergilemiş olduğu işgalci tavır ve uluslararası örgütlerin sessizliği tüm insanlık açısından vicdanları yaralayan ve kabul edilemez bir durumdur. Kudüs yalnızca Filistin'de yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir” ifadelerini kullandı. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : POYRAZ;, “İNSAN, HAKLARI, EVRENSELDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız