HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Aralık 2017 Pazartesi Saat: 08:27

ORÇEV: ÖZEL PROJE ALANINA HAYIR

         Özel proje alanı kapsamı ile yeşil alanların betonlaştırılmak istendiğini belirten ORÇEV, mahallelilerle Kirazlimanı Mahallesi’nde Belde Otel önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.          Güzelyalı, Kirazlima
ORÇEV: ÖZEL PROJE ALANINA HAYIR

         Özel proje alanı kapsamı ile yeşil alanların betonlaştırılmak istendiğini belirten ORÇEV, mahallelilerle Kirazlimanı Mahallesi’nde Belde Otel önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

         Güzelyalı, Kirazlimanı ve Taşbaşı mahallelerinin de katıldığı basın açıklamasını okuyan Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kirazlimanı Mahallesi sakini olan Ertuğrul Gazi Gönül, “Ordu’da kimliğini koruyabilmiş ender mahallelerden biridir Kirazlimanı. Sağından solundan darbeler alsa da halkın denizle olan ilişkisi hiç değişmemiştir. Neredeyse ömürlerini geçirdikleri yerdir mahallelinin Kirazlimanı sahili. Çocuklar yürümeyi öğrenmeden önce yüzmeyi öğrenmişlerdir burada. Yaz aylarında, gece gündüz serinletmiştir insanları liman. Doğaldır, sakindir. Okulu vardı, yıkıldı; mezarlığı vardı, kaldırıldı; ağaçları vardı, kesildi. Şimdi de nefesi kesilmek isteniyor.” diyerek tepki gösterdi.

         ÖZEL PROJEDE KISITLAMA YOK

         Özel proje alanı imarının yapılaşma konusunda sınır tanımadığını söyleyen Gönül, “Yıkılan otelin yeri ‘Özel Proje Alanı’ ilan edilmiştir. Buraya 250-280 dairenin yer alacağı binalar yapılacaktır. Kat sayısı sınırı olmayan bu binaların 15-20 kat arasında olabileceği söyleniyor. Böyle bir projenin uygulanacak olması, buranın daha da betonlaşması demektir. Sağlıksızdır, görüntü kirliliğidir.” dedi.

         SAHİL DE DOLACAK, LİMAN YAPILACAK

         Yapılmak istenilenin kıyıları da halkın elinden almak olduğunu belirten Gönül, “Proje alanının önüne marina yapılması da planlanan bu sahil, Ordu İskelesi ile Belde Otel arası doldurularak, Ordu merkez sahiliyle birleştirilecektir. Mahalleli olma kültürümüz ortadan kaldırılacak. Kendimize yabancılaşacağız. Böylelikle burada yaşayan insanların, balıkçıların denizle olan ilişkisi tamamen kesilecektir. Bize dayatılan bu projeleri kabul etmiyoruz. Çünkü böyle bir yapılaşma ve sahilin doldurulması bu bölgenin tarihsel ve kültürel özelliklerini yok edecektir. Buralar, yeni yapılacak olan binalarda yaşayanlara hizmet edecek alanlara dönüştürülecektir.Burası proje alanı değil;  Kirazlimanı’dır, Keçiköy’dür.” dedi.

         ORDULULARA ÇAĞRIMIZDIR

         Projenin yalnızca Kirazlimanı Mahallesi’ni ilgilendirmediğini vurgulayan Gönül, “Tüm Ordululara çağrımızdır, Kirazlimanı Mahallesi sahilinin yanında Durugöl, Karşıyaka mahallelerinde de özel proje alanları var. Yeşil alan olarak nefes almamız gereken yerlerin betonlaştırılmasına ‘HAYIR’ diyelim, seslerimizi birleştirerek şehrimizi kurtaralım.” çağrısı yaptı.

 

Anahtar Kelimeler : ORÇEV:, ÖZEL, PROJE, ALANINA, HAYIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız