HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Aralık 2017 Perşembe Saat: 08:44

BU SERGİ KAÇMAZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nde hac yolculuğunu anlatan çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. “Haremeyn, Hac - Mukaddese Yolculuk adlı sergi 14 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da açılacak. İstanbul Büyükşe
BU SERGİ KAÇMAZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nde hac yolculuğunu anlatan çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. “Haremeyn, Hac - Mukaddese Yolculuk' adlı sergi 14 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da açılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen sergide Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in sakal-ı şerifleri de yer alacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenecek olan Haremeyn, Hac - Mukaddese Yolculuk başlıklı sergi,  Osmanlı’da yapılan hac yolculuğunun ne kadar mukaddes ve zorlu olduğunu gözler önüne serecek. Sergide Osmanlı Dönemi’nde Surre Alayı’nın 6 ile 9 ay arasında süren İstanbul’dan hacca gidişi, Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebi ziyaretlerinden sonra hacı adaylarının evlerine dönüş yolculukları ve o yolculuğun bugünle kıyaslanmayacak zorlukları anlatılıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlardan ve onların yolculuğuna şahitlik eden kişilerden günümüze kalan malzemelerin yer alacağı sergide, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü envanterinde bulunan eserler yer alacak.

Küratörlüğünü Erkan Doğanay’ın üstlendiği sergide Kâbe örtüsü, yazma eser, harita, kartpostal, belge, berat, fotoğraf ve çeşitli objelerin yanı sıra Hz. Peygamberimizin sakal-ı şerifleri de yer alacak. Sergi 14 Aralık 2017 ve 11 Ocak 2018 tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde açık olacak.

 

Anahtar Kelimeler : BU, SERGİ, KAÇMAZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız