HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Aralık 2017 Cuma Saat: 09:33

“BU İMZA BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Filistin bizim akrabamız olur, ailemizin bir ferdi olur. Filistin bizim ata yadigârı topraklarımız olur, kalbimiz olur, şuurumuz olur. Selahaddin Eyyubi’nin torunları hala canlıdır, hala güçlüd
“BU İMZA BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”

 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Filistin bizim akrabamız olur, ailemizin bir ferdi olur. Filistin bizim ata yadigârı topraklarımız olur, kalbimiz olur, şuurumuz olur. Selahaddin Eyyubi’nin torunları hala canlıdır, hala güçlüdür ve hala buradadır.

Bu coğrafyada yaşayan aziz Türk milleti kıyamete kadar, hakkın, hakikatin, adaletin savunucusu olmaya devam edecek ve hiçbir şekilde bundan yılmayacaktır.”

 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Ordu’ya geldi. Ziyaretinin ilk aşamasında Ünye ilçesinde yaklaşık 1,5 yılda tamamlanan UNIPORT alışveriş merkezinin açılışını yapan Bakan Kurtulmuş, Türkiye’nin zor bir dönemi geride bıraktığını, terör örgütleriyle mücadele ettiğini ama buna rağmen istikrarlı bir şekilde gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini belirtti. Bakan Kurtulmuş, “Türkiye 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,2 büyüyerek dünyanın en büyük ülkelerinin ligi olan G-20 ülkeleri arasında birinci olmuştur.” dedi.

 

‘Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi’ meselesine de değinen Bakan Numan Kurtulmuş, “Siyonist lobinin ipiyle kuyuya inenin o kuyudan çıkması mümkün değildir, Sayın Trump’ın bunu böyle bilmesi lazım. Siyonist lobinin ipiyle kurtuluşa eren görülmemiştir, yanlış bir ipe sarılmıştır. Bu yanlış iple sonuç alması mümkün değil.” diye konuştu.

 

“Bizim için bu imza yok hükmündedir” diyen Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

 

“Türkiye, Allah Cumhurbaşkanımız’dan razı olsun, anında bütün İslam İş Birliği Teşkilatı üyesi ülkeleri çağırdı, dün İstanbul’da bir toplantı yapıldı ve bu toplantıda son derece önemli bir sonuç bildirisi imzalandı.

İslam ülkeleri, Fas’tan Endonezya’ya kadar dünyanın en zengin kuşağında bulunan 1,5 milyarlık nüfusuyla, halklarının da düşüncelerine, taleplerine uyarak liderler dediler ki; ‘Kudüs Filistin devletinin başkentidir ve kıyamete kadar Filistin devletinin başkenti olmaya devam edecektir.’”

 

İİT ülkelerinin bu kararı tanımadığını vurgulayan Bakan Kurtulmuş, “İİT üyesi ülkeler, Birleşmiş Milletler’i Filistin’i tanımaya davet etti. ABD’nin bu kararının yok hükmünde olduğunu ifade etti, Filistin ile dayanışma içerisinde olunacağını çok açık bir şekilde ortaya koydu.

Bu, İslam dünyasının yeni bir döneme girdiğinin işaretidir. Siyonistlerin sözü karşısında bile ayakları titreyen, İslam dünyasının bazı ülkelerindeki liderlerin bir araya gelerek bunları imzalamış olması önemli bir dönemin başladığını gösteriyor. Artık İslam dünyasının yönetimleri, ümit ederiz bundan sonra da böyle devam eder, halkları gibi cesur kararlı ve Filistin devletinin varlığını ortak bir karar olarak gören yöneticiler olarak ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

 

“Selahaddin Eyyubi’nin Torunları Hala Canlıdır, Hala Güçlüdür ve Hala Buradadır”

 

Filistin konusunda, İslam ülkeleri arasında kararlı bir şekilde birliğin sağlanmasında Türkiye’nin kararlılığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ve cesaretinin çok büyük bir payı olduğunu aktaran Bakan Kurtulmuş, “Şimdi bundan sonra Müslüman dünyası için birleşme, bütünleşme ve ortak hedeflere yönelik olarak hareket etme zamanıdır. Bu kararlılıkta da Türkiye’nin liderliği en önemli gücü oluşturmaktadır. Türkiye olarak biz de bu kararlılığın liderliğini yapacağız ve bütün İslam dünyasını yeni ufuklara doğru harekete geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“Filistin bizim akrabamız olur, ailemizin bir ferdi olur. Filistin bizim ata yadigârı topraklarımız olur. Filistin bizim kalbimiz olur, şuurumuz olur.” diyen Bakan Numan Kurtulmuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

“Birinci dünya savaşı sonrasında, dört asır orada barışı, adaleti, hakkaniyeti temsil eden atalarımızdan sonra Kudüs’e ilk geldiklerinde, İngiliz generali Kudüs’ün büyük fatihi Selahaddin Eyyubi’nin mezarının başına gelir ve mezarı tekmeleyerek aynen şu sözleri söyler: ‘Kalk ey Selahaddin, şimdi Haçlı seferleri yeniden başlıyor’ der. Biz orada adaleti getirdik bizden sonra oraya gelenlerse yine bir Haçlı zihniyetiyle geldiler ve o coğrafyayı darmadağınık ettiler. Ama unutuyorlar ki, Selahaddin Eyyubi’nin torunları hala canlıdır, hala güçlüdür ve hala buradadır.”

 

Filistin topraklarına uzun yıllardır planlı bir şekilde Yahudi yerleşimi yapıldığını ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, “Onlarca Birleşmiş Milletler kararı var, biz saymaktan artık yorulduk. Bu Birleşmiş Milletler kararlarının hiçbirisine İsrail devleti uymadı. İşin bu noktaya geleceği belliydi. Bütün bu kararların hepsi ABD ve bazı başka ülkeler tarafından veto edildi. Birleşmiş Milletler İsrail’in saldırganlığını seyretti hatta teşvik etti. Sürekli genişlediler ve bu noktaya geldiler.” dedi ve şöyle devam etti:

 

“Ancak unuttukları bir şey var. Birleşmiş Milletler’i arkalarına almış olabilirler, İslam coğrafyasını iç çatışmalarla oyalamış olabilirler, İslam ülkelerinin bir kısmında kendileriyle yakın temasta olan yönetimleri bir şekilde kurmuş olabilirler ama bir şeyi hesap edemiyorlar; 1,5 milyar Müslüman âleminin imanlı insanlarının gönüllerini fethetmek, gönüllerini çalmak asla mümkün değildir ve mümkün olmayacaktır. İşte dünkü kararlılık bunun ilanıdır. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir.

Türkiye bu kararlılıkla, bu konuda liderliğini sürdürecek ve inşallah başkenti Kudüs olan Filistin devletinin tam manasıyla özgür bir devlet olarak ortaya çıkması için bütün gücüyle mücadele edecektir. Bu istikametten asla dönmeyeceğiz. Yeryüzünün her tarafında hakkın, barışın, adaletin temsilcisi olacağız. Onun için Türkiye’nin biraz daha güçlenmesi lazım.

Türkiye ne kadar güçlü olursa, sözünün kıymeti ve kuvveti de o kadar fazla olur. Birileri, yeniden dirilmekte olan Selahaddin Eyyubi’nin torunlarının bir türlü ayağa kalkmasını istemiyorlar, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Demirden korkan trene binmez. Bu coğrafyada yaşayan aziz Türk milleti kıyamete kadar, hakkın, hakikatin, adaletin savunucusu olmaya devam edecek ve hiçbir şekilde bundan yılmayacaktır.”

Bakan Numan Kurtulmuş, açılış programının ardından Ordulu iş adamları ile bir araya geldi. Şehre yapılan yatırımları ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan projeleri değerlendirdi. Bu programın ardından ise Atatürk Kültür Merkezinde, Okul Aile Birliği yöneticileriyle bir araya geldi. Kurtulmuş, akşam saatlerinde Ordu’nun Tanıtımı Belgeselinin galasına katıldı.  (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : “BU, İMZA, BİZİM, İÇİN, YOK, HÜKMÜNDEDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız