HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Aralık 2017 Cumartesi Saat: 09:56

“SAĞLIKÇILAR YIPRANDI!”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanları Kamuoyuna yansıyan ve yansımayan birçok sorunla mücadele Türkiye’de sunulan kamu hizmetlerinde görev alan personel arasında sağlık çalışanları oldukç
“SAĞLIKÇILAR YIPRANDI!”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanları Kamuoyuna yansıyan ve yansımayan birçok sorunla mücadele Türkiye’de sunulan kamu hizmetlerinde görev alan personel arasında sağlık çalışanları oldukça zorlu ve kutsal bir görevi yürüttüklerini belirterek yaptığı açıklamada yıpranma payına dikkat çekti.

Zengin; “Sağlık çalışanları Kamuoyuna yansıyan ve yansımayan birçok sorunla mücadele ediyor. Binlerce sağlık çalışanı her gün ölümcül hastalıklara yakalanma riski ile karşı karşıya kalmaktadır. Bulaşıcı Hastalıklar teşhis ve tedavinin her döneminde; çalışan sağlığı için risk unsuru. Hastadan bulaşan KKKA (kırım kongo kanamalı ateşi) hastalığı nedeniyle doktorlar, hemşireler hayatlarını kaybediyor.

Çalışanların hizmet üretirken maruz kaldığı kimyasallardan dolayı sağlıkları büyük risk altındadır. Ameliyathanelerde ,Diş Ünitelerinde çalışanlarımız kimyasallarla iç içe çalışıyor. Personel eksikliğinden kaynaklanan yoğun iş yükü, Sağlık kurumlarında yoğun iş temposunun ardından bitmek bilmeyen nöbetler, fazla mesailer sağlık çalışanlarını her geçen gün yıpratıyor” dedi.

Kendi sağlıklarını direkt etkileyen birçok unsura maruz kalan sağlık çalışanlarının hastanelerde yaşanan aşırı yoğunluk ve fazla iş yükü nedeniyle psikolojileri olumsuz etkileniyor diyen Zengin; “Tüm bunlar çağın hastalığı olan stresle sağlık çalışanlarını baş başa bırakıyor. Tükenmişlik sendromu yaşamalarına neden oluyor. Hizmetlisinden, memuruna, teknisyeninden şoförüne kadar sağlık hizmet sunumunda yer alan tüm paydaş çalışanlarda bu sorunları yaşıyor. Bazı gözler görmek, bazı kulaklar duymak istemese de ‘Sağlık Çalışanları Yıpranıyor’.

Sağlık çalışanları hizmet üretmek için kendi sağlıklarını feda ederken, yıpranma payının sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan tüm çalışanlara çok görülmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Sağlık Çalışanlarının hak ettiği yıpranma payının bir an önce verilmesini talep ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık hizmetlerinde görevli tüm çalışanlara herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan tüm mesleklerde olduğu gibi bir yıpranma payı verilmesini istiyoruz.

Daha önce yayınlanan nöbete göre yıpranma payı, 82 yıl çalışılırsa 2.5 yıl yıpranma payı hakkı gibi gerçekleşmesi imkansız bir yıpranma payı istemiyoruz. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Toplu sözleşmeye ambulansla götürüp, ilk görüşeceğiz dedikleri yıpranma payı ile ilgili kabul edilen bir maddeyi metne ekleyip çalışanın haklarını masada bırakan, masada kalan hakların bölünüp parçalanmasına da yol açacak maddeleri kabul edenleri de sağlık çalışanlarının takdirine bırakıyoruz. 244 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanına bunların yaptığını görün ve gereğini yapın diye sesleniyoruz” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : “SAĞLIKÇILAR, YIPRANDI!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız