HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Aralık 2017 Perşembe Saat: 08:40

Yılbaşında sahte tekel ürünlerine dikkat!

Yılbaşını fırsat bilen kaçakçıların bu dönemde piyasaya kaçak tekel ürünleri sürmeye çalıştığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TAPDK her sene yılbaşından önce ülke genelinde denetim yaptırarak sahte tekel
Yılbaşında sahte tekel ürünlerine dikkat!

Yılbaşını fırsat bilen kaçakçıların bu dönemde piyasaya kaçak tekel ürünleri sürmeye çalıştığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'TAPDK her sene yılbaşından önce ülke genelinde denetim yaptırarak sahte tekel ürünlerini önlemeye yönelik tedbirler alır. Ancak şu an TAPDK yönetiminin atanmaması sebebiyle piyasada denetim boşluğu yaşanıyor. Bu denetim boşluğu bir an önce doldurulmalı ve yılbaşı öncesi sahte tekel ürünlerinin satışı mutlaka engellenmeli' dedi.

Yeni yıla sayılı günler kaçak tekel ürünlerinin piyasaya sürülmeye çalışıldığına ilişkin çeşitli duyumlar aldıklarını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Kaçakçılar her sene olduğu gibi bu sene de yılbaşı kutlamalarını fırsata çevirerek kaçak tekel ürünlerini piyasaya sürmek için fırsat kolluyor. Bu fırsatçıların önüne geçen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (TAPDK) ise şu an yönetim boşluğu var.

Tekel ürünleri satarak faaliyet gösteren yaklaşık 160 bin esnafımız, özellikle yılbaşı öncesinde kaçakçılıkla mücadele için TAPDK denetimlerinin artırılmasını bekliyor. Yılbaşına denk gelen bu kritik dönemde TAPDK'daki yönetim boşluğu bir an önce doldurulmalı. Vatandaşlarımızın yeni yıla mutlu ve huzurlu girebilmesi için kaçakçılıkla mücadele hız kesmeden devam etmeli' diye konuştu.

-'40 BİN TL ETMEYEN DÜKKANA 40 BİN TL CEZA VERİLİYOR'

Hem büyük şirketlerin rekabeti altında ezilen hem de zor şartlarda geçimini sürdürmeye çalışan esnafın rahat nefes alması gerektiğini ifade eden Palandöken, 'Kaçak tekel ürünleri insan sağlığına zararlı olduğu gibi devletin de vergi kaybına uğramasına sebep olmaktadır. Esnafımız ise kaçak ürünler sebebiyle  gelir kaybına uğramaktadır.

En önemlisi de kira ödeyen, vergi veren esnafın ekmeği kaçakçılar yüzünden küçülüyor. Şöyle ki belli saati geçtikten sonra satış yapan ve 40 bin TL bile etmeyen dükkana 40 bin TL ceza veriliyor. Bu cezalar ödenebilir ve makul seviyelere çekilmeli. Yılbaşı gibi özel günlerde dükkan kapatma saatlerinin gece yarısına kadar çekilmesi, esnafın biraz daha rahat nefes almasını sağlar' ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler : Yılbaşında, sahte, tekel, ürünlerine, dikkat!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız