HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Aralık 2017 Salı Saat: 07:39

ÜRETİCİYE 3 YILDA 989 MİLYON DESTEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ordu’da 2015-2017 yılları arasında tarım ve hayvancılık alanında yapılan desteklemeler oldukça dikkat çekti. Ordu’da üreticilere son üç yılda toplam hibe destek miktarı yaklaşık 9

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ordu’da 2015-2017 yılları arasında tarım ve hayvancılık alanında yapılan desteklemeler oldukça dikkat çekti. Ordu’da üreticilere son üç yılda toplam hibe destek miktarı yaklaşık 989 milyon TL olarak kaydedildi.

Bu desteklemelerin başında ise fındık alan bazlı destek, bitkisel ürün desteklemeleri içerisinde en büyük payı Ordu’nun en önemli tarımsal ürünü fındık yer alıyor. Alan bazlı fındık desteklemeleri kapsamında son üç yılda Ordu’da verilen destek miktarı yaklaşık 838 milyon TL oldu.

Mazot gübre desteklemesinde de, Ordu’da üreticilere yıllık yaklaşık 20 milyon TL mazot gübre desteklemesi yapılmakta olup son üç yılda ödenen destek miktarı yaklaşık 59 milyon TL’ye ulaştı.

Bunun yanı sıra organik tarım ve iyi tarım desteklemesi, son üç yılda organik tarım ve iyi tarım yapan üreticilere ödenen destek miktarı yaklaşık 9 milyon TL oldu. Verilen bu destek ve uygulanan projelerle birlikte 2017 yılı itibarıyla organik tarım yapılan 796 çiftçi de 25.000 dekara iyi tarım yapılan alan 1.174 çiftçi de 43.300 dekara çıktı.

Mazot gübre desteği iyi tarım ve organik tarım desteklemeleri yem bitkileri desteği ve diğer bazı destekler ile birlikte Ordu’da üreticilere son üç yılda ödenen bitkisel üretim destekleme miktarı yaklaşık 906 milyon TL’yi buldu.

Hayvancılık desteklemeleri kapsamında ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ordu’da yetiştiricilere son üç yılda yaklaşık 50 milyon TL hayvancılık desteği sağlandı.

Anaç sığır ve buzağı- malak desteklemeleri, büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında uygulanan anaç sığır ve buzağı- malak desteklemeleri kapsamında Ordu’da yetiştiricilere son üç yılda ödenen destek miktarı 19 milyon TL olarak kaydedildi.

Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı damızlık hayvan sayısını arttırmak ve hayvancılıkta kendi kendine yeterli bir ülke olmak amacıyla 2017 yılında düve alım desteği projesini de uygulamaya koydu.

Öte yandan düve alım desteği kapsamında % 30’u bakanlık tarafından karşılanmak üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğüne 42 yetiştirici başvurmuş 41 yetiştiriciye 1.220 adet düve alımının da yakın zamanda gerçekleştirileceği belirtildi.

Diğer taraftan da 2016 yılında buzağı başına destekleme miktarı 350 TL iken bu rakam 2017 yılında 550 TL’ye çıkartıldı.

Anaç koyun-keçi desteklemeleri, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında uygulanan Anaç koyun-keçi desteğinden Ordu’da üreticilere son üç yılda ödenen destek miktarı ise yaklaşık 5,7 milyon TL’ye kadar ulaştı. (Haber Mehmet KESKİN)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ÜRETİCİYE, 3, YILDA, 989, MİLYON, DESTEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız