HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Aralık 2017 Cuma Saat: 08:02

“15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİDİR”

Ordu Valiliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödül

Ordu Valiliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 

 

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Pembe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun, kahramanlık türkülerinden oluşan müzik dinletisi ile devam etti.

 

Dereceye giren şiirlerin okunduğu,15 Temmuz’u anlatan kısa film ve VTR’lerin izlendiği ve 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in şehadete gidişini anlatan ‘Otuz Kuş’ şiirinin seslendirildiği programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını ve tanık olduğu olayları anlattı.

 

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün Muş Valiliği görevinde olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, Türk tarihinin böylesi bir ihaneti yaşamadığını söyledi.

 

Türk Milletinin alın teri ile alınan silahların milletin kendisine çevrilmesinin ve darbe girişimi sırasında 250 kişinin şehit düşmesini ve 2.200’e yakın kişinin de gazi olmasının kolay atlatılmayacak bir travma olduğunu ifade eden Vali Yavuz, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinden çıkarılması gereken derslerin olduğunu belirtti.

 

 

Konuşmasının devamında 15 Temmuz’un darbe girişimi değil, bir işgal girişimi olduğunu söyleyen Vali Seddar Yavuz, küresel güçlerin 1915’de yapamadıklarını tekrar etmek istediklerini söyledi.

 

İşgal teşebbüsünün halen devam ettiğinin altını çizen Vali Yavuz, Türkiye’yi ekonomik olarak sürekli sıkıştıranlar ile Suriye’de PYD-YPG yapılanmasıyla devlet kurmaya ve Doğu Anadolu Bölgesinde hendek kazdıranların aynı güçler olduğunu söyledi.

 

Kişilerin, siyasi görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun, ortak sevdalarının Türkiye olması gerektiğine dikkat çeken Vali Seddar Yavuz “Sevdası Türkiye olan herkesin el ele tutuşması gereken bir dönemden geçiyoruz. Sanmayın ki tehlike atlatıldı. Tehlike halen devam ediyor. Bunlar yüz yıllık planlarını gerçekleştirmek için her türlü hileye ve desiseye başvuracaklar. Ama bitmedi, bitmeyecek. Bilin ki, İslam dünyasının son kalesi Türkiye’dir. Türkiye düştüğü gün, İslam ve Müslümanlar düşmüş olur. Çünkü, 1071’le başlayan kıyam ve dirilişimiz, bize bir Selçuklu, bir Osmanlı, bir Türkiye Cumhuriyeti Devletini bahşetmiştir. Türk milleti hiçbir zaman etnik bir bakış açısıyla hayatına bakmadı. Bizim bir insan tasavvurumuz var. Biz, Allah’ın yarattığı en kutsal, en mükemmel varlık olan insana saygı duyarız. İnancı ne olursa olsun onu korur ve kollarız. Açsa doyururuz, mekanı yoksa ona yurt veririz. Bin yıllık tarihimize baktığınız zaman bunların hepsini görürsünüz. Bunları yaparken sevgiyi esas alırız ve en önemlisi de adaletin yanında yer alırız. Biz hakkı ve hukuku haykırır, hakkın ve hukukun yanında yer alırız. Biz güçlünün değil, mazlumun yanında yer alırız. Bizi güçlü kılan şey dün de bugün de budur” şeklinde konuştu.

 

“GENÇLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ” 

 

Vali Seddar Yavuz, gençlerin çeşitli bağımlılıklarla baş başa bırakıldığını belirterek, sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 

15 Temmuz sürecine gelinmesinde, gençlere dininin doğru öğretilmemesinin rolüne değinen Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerimize dinini öğretmedik, örfünü, adetini öğretmedik. Biz çocuğumuza matematik dersi için 100-150 lira özel ders parası verdik ama çocuğumuza dinini öğretmek için hiçbir gayretimiz olmadı. Ne oldu sonra? Çocuklarımızı kim kaptı? Merdiven altındakiler kaptı. Onlar da Allah’a kul yapacaklarına kendilerine kul yaptılar. Eğer çocuklarınıza doğru dini öğretmezseniz, onlar da kendilerine kul yapar. İşte FETÖ de aldı bizim en zeki çocuklarımızı, kendilerine kul yaptılar. Küresel güçlerin uşağı haline getirdiler. Ve onca insan kaynağımızı kaybettik.”

 

“AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN”

 

Konuşmasının son bölümünde gençlere seslenen Vali Yavuz, “İnsanın iki tane kutsalı vardır. Biri akıldır, diğeri bedendir. Bu herkese verilecek olan bir şey değildir. Bu mahremdir. O yüzden aklını kiraya veren yapılardan süratle uzaklaşmalıyız. Bizim inancımız, mutlak bir itaat üzerine kurgulanmaz. Neden? ve Niçin? sorularını herkese soracaksınız. Körü körüne bağlanırsanız, sizi alıp CIA gibi istihbarat örgütlerine teslim ederler. Ondan sonra öyle bir hale gelir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti işgalin kapısından döner.  Hala ‘bu darbe teşebbüsü müdür, değil midir’ diye konuşanlar var. Bu darbeden çok işgaldir. O yüzden Türkiye sevdası ile hep bir arada olalım. Her zaman söylediğim bir şey var; ideolojileri bir kenara bırakın, önce fikir sahibi olun. Fikir sahibi olmadan ideoloji sahibi olanlar, olsa olsa holigan olur. Bu toplumun holigan ya da taraftara ihtiyacı yok. Biz fikir sahibi insanlar peşinde koşuyoruz. O yüzden okuyup, araştıracağız ve gerçeği bulmaya gayret edeceğiz. Ama en önemlisi bu ülkenin evlatları olarak birbirimizi seveceğiz, sayacağız” şeklinde konuştu. 

 

Konuşmanın ardından, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Seddar Yavuz tarafından verildi.

 

Anahtar Kelimeler : “15, TEMMUZ, İŞGAL, GİRİŞİMİDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız