HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:05

6 BİN 961 KİŞİYE KADRO GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda yeniden düzenlenen Taşeron Yasası değişikliği çerçevesinde 696 sayılı kanun gereği kamuda ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişi konusunda Ordu
6 BİN 961 KİŞİYE KADRO GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda yeniden düzenlenen Taşeron Yasası değişikliği çerçevesinde 696 sayılı kanun gereği kamuda ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişi konusunda Ordu’da 6 Bin 961 kişiye kadro verileceği belirtildi.

Ordu’da, Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) ve İŞ KUR’un ortaklaşa düzenlediği Taşeron İşçilerin Kadroya alınmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ordu Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra kurum müdürleri ve belediye başkanları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Seddar Yavuz; “Yıllardır konuşulan kısaca taşeron dediğimiz kardeşlerimizin iş güvenliği konusu hep tartışılır bir durum haline gelmiştir.

Türkiye’de son 15 yılda sessiz bir devrim gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hükümetimiz düzenli bir çalışma yapmış ve bu konuyu kesin çözmek üzere bir sistem kurmuştur.

Malum olduğu süre 10 günlük bir müracaat süresi oldu. Ve talimatımız şu oldu. Mümkün olduğunca herkesin müracaatını aldık. Kimsenin hak kaybına neden olmamak için herkesin müracaatını aldık daha sonra daha sonra değerlendirme komisyonlarımız itiraz komisyonlarımız var bu itiraz komisyonlarımızda valiliğimizin komisyonları söz konusu olacak. Özellikle mahalli idareler genel bütçeye dahil kuruluşlarla ilgili düzenlemelerde farklılıklar var” dedi.

6 BİN 961 KİŞİYE KADRO GELİYOR

Tahmini olarak biz Ordu’da sürekli bir işçi kadrosuna alacağımız rakam 6961 kişi olarak öngörüyoruz diyen Vali Yavuz, şöyle devam etti; “Bu artı ya da eksi olabilir. Prensip olarak güvenlik soruşturmalarında ya da herhangi bir sıkıntısı olmayanları sisteme dahil edeceğiz. O nedenle de sınav yöntemi dahil olmak üzere çalışmamızı yapıyoruz. Bu sınavı insanları elemek amacı değil burada bakmamız gereken başka unsurlar.

Biliyorsunuz devlet memuru olma kanununda memur olma şartları var. O şartları arayacağız. Bununla ilgili valiliğimizin düşüncelere var bu düşüncelerimizi gerçekleştireceğiz. Yazılı sözlü sınav mülakat herhangi birini seçebilir diyor bizde o başlıkları yerine getireceğiz.

Öncelikle şunu söylemem gerekir. Aşağı yukarı kamu kurum ve kuruluşları 3474 belediyeden 3480 neredeyse dengeli yani belediyelerle diğer kamu kurum ve kuruluşları alacağı kadro vereceği personel sayısı neredeyse birbirine yakın” diye konuştu. (Haber Semra Gençosmanoğlu)

 

Anahtar Kelimeler : 6, BİN, 961, KİŞİYE, KADRO, GELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız