HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:09

“BİZ KAVGA EDEN BİR PARTİ OLMAYACAĞIZ”

Gazetemizin bu haftaki konuğu İYİ Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı İlhan Kurt oldu. Gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e özel açıklamalarda bulunan Kurt, siyasete neden girdiğini, Ordu’nun sorunlarını ve İYİ Parti’nin hedeflerini ve T
“BİZ KAVGA EDEN  BİR PARTİ OLMAYACAĞIZ”

Gazetemizin bu haftaki konuğu İYİ Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı İlhan Kurt oldu. Gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e özel açıklamalarda bulunan Kurt, siyasete neden girdiğini, Ordu’nun sorunlarını ve İYİ Parti’nin hedeflerini ve Türkiye’nin sorunlarını konuştuk.

Mehmet KESKİN: Sayın Kurt Siyasete nasıl girdiniz?

         İlhan KURT: Benim mesleğim avukatlık. Avukatlık çok önemli bir meslek hukukun tam olarak uygulanmasını sağlama noktasında savunma mesleğini temsil eden bir meslek. Meslek hayatımızın yoğunlu sebebiyle siyaset yapmadık mesafeli durduk. Mesleğimizi daha iyi yapalım, vatandaşlarımıza daha çok zaman ayıralım diye mesleğimizi birinci planda tuttuk. Yeterli zaman bulamadığımız için siyasetten biraz uzak durduk esas sebebi budur. Tabii bu süreçte siyasette olmamız gerektiğini istekler oldu beklentiler oldu.

Siyasete girme düşüncemiz yoktu yine mesleğimizi icra edelim bu düşüncedeydik ama bu beklentileri de kıramadık. Siyasete bilgimizle birikimimizle elimizden geldiğince bir şeyler katmak. Bizim bir beklentimiz yok Ordumuz iyi olsun ülkemiz iyi olsun inansımız iyi olsun amacımız bu. İyi Parti altında ülkemizin huzuru için mutluluğu için siyasete girdik.

Mehmet KESKİN: Türkiye Açısından Hukuka Kaç Puan Verirsiniz?

         İlhan KURT: Tabii ki ülkemizde hukuk ile ilgili sorunlar var yok değil. Ülkemiz jeopolitik açıdan çok kritik bir bölgede enerji kaynakları üzerinden doğu-batı arasında bir köprü, Asya-Avrupa arasında bir köprü bugün dünyanın merkezindeki konumundaki ülke neresi diye sorarsanız ben Türkiye derim. Türkiye bu konuda herkesin planları olduğu bir ülke Dünya’nın emperyal güçleri Türkiye üzerinde planlar kuruyor. Türkiye’nin güçlü olmasını istemiyorlar, herkes politika üretiyor bu manada tabi ülke üzerinde oynanan büyük oyunlar var. bu oyunları hepimiz birlik ve beraberlik içinde bozmamız lazım. Bu oyunları bozarken de hukuk kuralları içerisinde yapmamız lazım bilim çerçevesinde yapmamız lazım bunları yaptığımız zaman başarılı oluruz. Türkiye gelişen, büyüyen bir ülke tabi bunları yaparken hukuka aykırılıkları görüyoruz. İktidara geldiğimiz zaman bunu hukuk çerçevesinde yaparsak daha başarılı oluruz daha güçlü oluruz. Kimse oyun yapamaz.

Mehmet KESKİN: İyi Partinin Konjonktürüne Baktığımız Zaman Ne Değiştirebilir?

İlhan KURT: İyi parti merkez bir parti bizim ortak bir payda da buluşmamız lazım. Bugün Türkiye’nin maalesef hem siyasi olarak hem toplumsal olarak bölünmüşlükler var. Ortak bir yerde buluşursak ancak bir yere varabiliriz. Biz merkez bir parti olduğumuz için herkesin bireysel özgürlüğüne saygı duyuyor. Biz 80 milyon olarak ortak değerlerde buluşmamız lazım. Bizim farklılıkları bir yere koymamız lazım şuan eğer herkes farklı şekilde hareket ederse bizim bir araya gelme şansımız yok.

Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin değerlerini koruyarak, çağdaş medeniyeti yakalama sevgi ve saygı dilini yakalayarak bizim bir arada toplanmamız lazım. Anayasamızın ilk 4 maddesinde nitelikleri belli demokratik laiklik ve sosyal bir olduğumuz açık ve net olarak belirtilmiş insan haklarına dayalı bir devlet olduğumuz belirtilmiş bu ortak değerlere sahip çıkarsak iyi bir şey yapmış olacağız toplumsal huzuru da yakalamış olacağız ekonomik kalkınmayı da başarmış olacağız.

Mehmet KESKİN: Ordudaki Siyasi Havayı Anlatır mısınız?

İlhan KURT: Genel başkanımızın 3 Ocakta il teşkilat binamızı açılışını yaptı Altınordu ilçe teşkilat binamızın açılışını yaptı yine Gülyalı ilçe teşkilat binamızın açılışını yaptı, Fatsa ilçe teşkilatımızın açılışı yapıldı. Halkımızda büyük bir teveccüh var. Oraya gelmeyip de gölü bizimle olan binlerce insan var biz bunları biliyoruz. Bizim amacımız miting yapmak değildi bizim amacımız il ve ilçe teşkilatımızın açılışlarını yapmaktı. Kamuoyunda duyurumuzu yaptık halkımızla birlikte yaptık bu açılışı.

         Fındık ile ilgili açıklama yapıldı fındığın 1 kg maliyeti 8 TL 75 kuruş ama bugün serbest piyasa fındığın bedeli 8 TL 50 kuruş civarında yani maliyetin altında bir satış var. Biz mesela tarımın ayağa kalkmasını istiyoruz. Tarımda emeği olan insanlar emeğinin karşılığını alamıyorlar. En önemli sorunlardan biri işsizlik bugün yaklaşık %12 civarında resmi olarak işsizlik var biz iyi parti olarak işsizliği %7’nin altına çekmek.

Mehmet KESKİN: Son Çıkan KHK Yasalarına Nasıl Bakıyorsunuz?

         İlhan KURT: Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL sürecine girdi. Bizde İyi parti olarak terörün her türlüsüne karşıyız. Biz hukuk içerinde verilen her türlü mücadeleye saygılıyız. KHK meclise ortak rakımla cumhuriyetin kuruluş felsefesine uygun demokratik kurallara uygun her türlü terörle mücadele çalışmasına destek vermeye hazırız.

         Meclise geldiği takdirde ortak akımda çıkmış olur. Yeni yeni fikirler ortaya çıkar. Meclisteki partilerde terörle mücadele veriyor. 80 milyonun temsilcilerinden oluşan bir meclis gazi bir meclis dolayısıyla biz meclisin her türlü iradesine saygılıyız. Bu KHK’ler meclise getirilse orta rakım ile dediğim gibi Cumhuriyetin kuruluş felsefesine uygun demokratik kurallara uygun her türlü terörle mücadele çalışmasına destek vermeye hazırız.

Mehmet KESKİN: İYİ Partinin Çalışma Sistemi Nasıl Olmalı?

         İlhan KURT: Merkezde buluşmaya bütün milletimizi davet ediyoruz. Biz diğer partilere de saygı duyuyoruz geçmişte diğer partilere oy verenlere de saygı duyuyoruz. Ama maalesef mevcut partiler halkımızın kanayan yaralarına merhem olamadı halkımızda yeni arayışlara girdi İYİ partide bu arayıştan doğdu. Biz kavga eden bir parti olmayacağız diğer partilere başarılar diliyoruz. Ülkemizin iyiliği için çalışıyorlar ancak diğer partilerin hemen hemen hepsi denendi maalesef halkımızın derdine derman bulamadılar.

Mehmet KESKİN: Sizin Partinizde de Kadın ve Gençlik Kolları Kurulacak mı?

         İlhan KURT: Kadın kolları ileride değişiklik olur mu bilmiyorum ama kadın kolları kurulmayacak. Bizim parti tüzüğümüzde cinsiyet kotası en az %25’i kadın olacak. Bizim il yönetiminin de %25’i kadın şuan ilçe yönetiminin de, kurulan teşkilatlarımızın da hedefimiz %25’i en az kadın olması. Biz İyi parti olarak kadınlara önem veren bir partiyiz. Bizim kotamız var bildiğim kadarıyla diğer partilerde %25 kadın oranı yok.  

Mehmet KESKİN: İyi Parti İlçe İlçe Dolaşacak mı?

         İlhan KURT: Biz şimdiden halkımızın sorunlarını dinlemeye başladık. Biz zaten onların sorunlarına çözüm bulmak için bu yola çıktık. İşsizlik sorunu var, ekonomi sorunu var, geliri yetersiz. Bu sorunların hepsini biliyoruz bilmediğimiz sorunları da halkımızla istişarede bulunmaya hazırız.

Mehmet KESKİN: İyi Parti İmece Usulü mü Olacak? 

İlhan KURT: İyi parti halkın içinden bir parti destekçisi de halk olduğu için halkın desteğiyle olacak. Bizim partimize sahip çıkacak hem ekonomik olarak hem seçimlerde oy vererek hem destek vererek halktan bu desteği bekliyoruz. Ekonomik olarak siyasi olarak ayakta tutacak olan halkımız.

Mehmet KESKİN: Karadeniz’in İyi Partiye Bakış Açısı Nasıl?

         İlhan KURT: 3 Ocakta Ordu ve Giresun il teşkilatlarımızın açılışını genel başkanımızın ve genel yönetimimizin katılımıyla yaptık. Çok kalabalık vardı bu kalabalığın her geçen gün arttığını düşünüyoruz. Biz daha teşkilatlanmamızı yeni yapıyoruz dolayısıyla bu katılım daha da artacak daha ulaşamadığımız insanlarımız var onlara da ulaşacağız daha kendimizi anlatamadığımız insanlarımız var onlara da kendimizi anlatacağız.

Mehmet KESKİN: Mitingde İnsanların Karşılıklı Konuşma Tarzını Nasıl Buluyorsunuz?

         İlhan KURT: Çok güzel buluyoruz. Biz bütün Türkiye’yi kucaklayan bir partiyiz. Genel başkanımız ve genel yönetim ve Ordu’dan katılan arkadaşlarımız oldu Tunceli il binasının açılışını yaptılar. Bizim doğuda batıda her yerde partimize gönül veren insanlar var.

         Genel başkanımız meral hanım orada çıkıp da daha önceden hazırlanan bir metne göre konuşmuyor. Spontane konuşuyor halkımızın istek ve beklentilerine cevap vererek konuşuyor. Bir soru bir tepki aldıysa ona göre konuşuyor. Daha önce hazırlanmış basmakalıp cümlelerdense halkımızın sorunlarını bilerek ona göre konuşma yapmayı tercih ediyor.

Mehmet KESKİN: Asgari Ücret İnsan Hayatını Nasıl Etkiliyor?

         İlhan KURT: Bugün asgari ücret 1600 civarında açıklanan rakam maalesef bu. 1600 TL ile 4 kişilik bir aile nasıl geçinsin kira mı ödesin elektrik, su, telefon faturasını mı ödesin. 1600 TL ile geçinmek mümkün değil. Açıklanan bir milli gelir var 11 bin dolar civarında ben buna inanmıyorum. 11 bin dolar milli gelir demek bir aileye yaklaşık yılda ortalama 40 bin TL civarında para girmesi demek. Şimdi bizim milli gelir hesabımıza göre devletimizin açıkladığı resmi rakamla 3 bin TL bir para giriyor olması lazım bu milli geliri yakalamamız için.

Mehmet KESKİN: Türkiye’nin %11 Büyümesine Nasıl Bakıyorsunuz?

         İlhan KURT: Ben Türkiye’nin büyüdüğüne inanmıyorum. Geçen seneki gelirinizden bu seneki gelirinizi hesapladığınız da %11’lik gelir artışınız oldu mu? Nasıl büyüdü o zaman bugün Ordu’da Çambaşı’na çıktığımız da şehri dolaştığımız da maalesef kapalı dükkânlar görüyorum. Ülkemiz büyüsün diğer partiler de büyütebiliyorsa büyütsün ama maalesef bu zaman kadar büyütemediler.

Mehmet KESKİN: Ordu Göç Veren Bir İlmi?

         İlhan KURT: Tabii ki ordu göç veren bir il. İstanbul’da 400 yüz bin ile 700 bin civarında ordulu var. Eskiden ordunun nüfusu 1 milyona yakındı ama bugün ordunun nüfusu 770 bin civarında. Maalesef ordu göç veren bir şehir. Büyükşehir olduk ama büyükşehir’in göç alan bir şehir olması lazım.

Mehmet KESKİN: İyi Parti Oy Oranı Olarak Kendi Aranızda Konuştunuz mu?

         İlhan KURT: Halkımız yeni bir arayış içinde 80 milyon yeni bir arayış içinde. Tabii oran belirtme şu aşamada doğru olmaz biz İyi parti olarak iktidara talibiz. Amacımız mutlu huzurlu bir ülke demokrasinin geliştiği herkesin temel hak ve özgürlüklerine yaşadığı özgürce düşünceleri dile getirdiği eleştirilerini dile getirdiği hukukun tüm kurallarıyla işlediği cumhuriyetin temel değerlerine sahip 80 milyon kişiyi biz merkezde buluşturmayı İyi parti olarak adayız amacımız tek başına iktidar olmak.

 

 

        

 

Anahtar Kelimeler : “BİZ, KAVGA, EDEN, BİR, PARTİ, OLMAYACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız