HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:10

BÜYÜKŞEHİR’DEN SÜT ÜRETİMİNE BÜYÜK DESTEK

  Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinde hayvancılığın geliştirilmesi ve vatandaşların gelir seviyesinin artırılması amacıyla çiğ süt toplama altyapısının iyileştirilmesine yönelik proje hazırladı. Başkan Enver Yılmaz, proje s
BÜYÜKŞEHİR’DEN SÜT ÜRETİMİNE BÜYÜK DESTEK

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinde hayvancılığın geliştirilmesi ve vatandaşların gelir seviyesinin artırılması amacıyla çiğ süt toplama altyapısının iyileştirilmesine yönelik proje hazırladı. Başkan Enver Yılmaz, proje sayesinde halkın süt üretimine teşvik edileceğini ve üretilen sütlerin kapı kapı dolaşıp hijyen koşullarına uygun şekilde toplanarak depolanacağını söyledi.

 

SÜT ÜRETİMİ TEŞVİK EDİLECEK

 

Projenin amacının çiğ sütün uygun koşullarda toplanarak kalitesinin artırılması ve marka değer oluşturularak üretiminin teşvik edilmesi olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Amacımız özellikle hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelerimizdeki potansiyeli değerlendirmek ve bunu yaparken de çiğ sütü uygun koşullarda toplayarak sütün kalitesini artırmak ve marka değer oluşturarak üretimini teşvik etmek” dedi.

 

ÇİĞ SÜT TOPLAMA ALTYAPISI İYİLEŞTİRİLECEK

 

Projenin toplam maliyetinin 1 milyon 500 bin TL olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile toplam maliyeti 1 milyon 500 bin TL olan Ordu İli Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projemizle ilgili protokol imzalayarak çalışmalara başladık. Projeyi birlikte yürüteceğimiz Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve süt üreticileri birlikleri ile bir toplantı gerçekleştirerek bu çerçevede yapılması gerekenleri değerlendirdik” şeklinde konuştu.

 

18 AYRI NOKTADA SÜT EVİ KURULACAK

 

Başkan Yılmaz Aybastı, Korgan, Kumru ve Kabataş ilçelerinde uygulanacak proje ile bölgedeki sütün tamamının toplanacağını ifade ederek, “Projemiz, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Aybastı, Korgan, Kumru ve Kabataş ilçelerimizde uygulanacak. Bu kapsamda ilçelerimizdeki 104 mahallenin sütü toplanarak işlenmeye hazır hâle getirilecek. Ayrıca toplam 17 adet süt tankı alınacak ve tespit edilecek merkezi noktalara 18 adet süt evi kurulacak. Sütler bu merkezlerde toplanarak, soğuk zincir kapsamında hijyenik bir şekilde bozulmadan muhafaza edilecek. İşletmelerden süt alım esnasında önce numune alınarak analizleri yapılacak” diye konuştu.

 

ÜRETİCİLER, TON BAŞINA 90 TL FAZLA KAZANACAK

Bu sistem sayesinde toplanan sütler için üreticilere ton başına 90 TL devlet desteği sağlanacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Vatandaşlarımız, elde ettikleri sütleri bu sisteme dâhil etmeleri durumunda litre başına 9 kuruş devlet desteği alacak. Bu da, üretilen sütlerden ton başına fazladan 90 TL kazanmak demek oluyor. Projemiz tamamlandığında ise 4 ilçemizde günlük 80 tona yakın süt toplanacak ve böylece 4 ilçemizin kazanacağı prim desteği, günlük 7 bin 200 TL olacak” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız